fbpx

Dacă vorbim de service-urile pentru telefoane mobile sunt 2 variante: Ai telefonul în garanție și îl trimiți la service-ul autorizat, deci stai liniștit pentru că e pe mâini bune, sau nu mai ai deloc garanție la el, caz în care reparația e fix ca și cum ai juca la 6 din 49, te rogi să nimerești un service decent care să nu te golească de toți bani. Vestea bună e că zilele trecute s-a lansat IQFix.ro, un service specializat în reparații rapide unde poți trimite telefonul la reparat de oriunde din țară, nu trebuie să fii neapărat din București. Transportul prin curier e din partea casei.

Primisem comunicatul de presă care vorbea de investiția de 80.000 de euro în echipamente, de reparațiile în timp record și de asigurarea de 6 luni pentru fiecare operațiune. Dar nu asta mi-a atras atenția, că ei sunt în în Piața Victoriei din București, în cadrul clădirii America House, eu stau în Bacău, e cam greu să ajung la ei. Partea interesantă pentru mine e asta: clienții IQFix au posibilitatea de a trimite telefonul, laptopul sau tableta în service de la domiciliu sau birou prin serviciul de curierat oferit gratuit de companie. Odată reparat, produsul final este returnat la adresa de unde a fost colectat.

IQFix e lansat de compania mamă a IQBox, deci poți să predai produsul defect și în oricare dintre cele 20 de magazine IQBox din Timișoara, Constanța, Brașov, Galați, Ploiești, Brăila, Baia Mare, Târgu Jiu, Giurgiu și București, dacă nu vreți să îl trimiți în service prin curier.

Ce oferă IQFix:

Indiferent că este vorba despre suport tehnic pentru renumitele mărci de smartphone (Apple, Samsung, Huawei, Lenovo, Asus etc.), cele mai noi produse lansate pe piață sau de accesorii, echipa tehnică IQFix poate rezolva probleme hardware precum componente sparte sau daune produse de apă, precum și instalări software, transferuri securizate de date sau back-up, verificare anti-virus și altele. Clienții IQFix beneficiează de un serviciu de diagnosticare a produsului gratuit și de o reducere de cost atunci când un produs necesită intervenții separate pentru o varietate de defecte.

Cum funcționează sistemul de reparare a unui telefon trimis prin curierat la IQFix

Odată cu comunicatul de presă primisem și un voucher pentru reparații. Dacă tot nu aveam nimic de pierdut, am zis hai să testez sistemul. Fetele aveau un telefon Nokia care prindea praf, din prea multă grijă i se dusese butonul de Power și avea ceva probleme cu semnalul.

Joi am completat formularul online,  le-am zis acolo care e faza cu telefonul, ce probleme are, ei m-au sunat și mi-au făcut o fișă de intrare în service prin telefon și au zis că trimit curierul să îl ridice, gratuit.

Vineri a venit curierul, am predat telefonul defect ambalat, tipul e verificat datele, să corespundă IMEI-ul telefonului cu cel de pe fișa lui și gata.

Sâmbătă (da, lucrează și sâmbăta) m-a sunat un tehnician de la IQFix, au verificat telefonul, trebuia schimbat un buton și ceva la placa de bază, le-am zis că e ok, mai ales că se încadra în buget. Urma să schimbe și să testeze o zi măcar, să fie sigur că e ok.

Marți am primit telefonul înapoi prin curier, cu constatarea reparațiilor. M-a surprins că au ambalat telefonul mai bine ca mine, era într-o cutie sigilată cu folie, un plic de la curier și o hârtie specială cu bule, practic chiar dacă juca curierul fotbal cu coletul nu pățea nimic.

Cred că e și mai faină experiența dacă mergi direct la service-ul din Piața Victoriei, au deschis zilnic de luni până vineri de la 09:00 la 21:00, iar  sâmbăta și duminica de la 10:00 la 18:00. Partea interesantă aici este că service-ul e construit ca un laborator deschis, poți să urmărești live cum îți repară telefonul, dacă ești genul pasionat de șurubărit.

O să mai apelez la ei? Personal sper să nu am nevoie prea curând, adică să nu mai pățească nimic telefoanele din familie, dar dacă e cazul da, mi-au câștigat încrederea. Dacă telefonul tău nu mai e în garanție, ai probleme cu el și vrei să eviți service-urile de cartier îți va plăcea IQFix.ro​, trimiți telefonul la ei prin curier de oriunde te-ai afla și plătești doar reparația.

13 Comentarii

  1. Pingback: Cine a omorât Windows Phone? Microsoft, evident.

  2. La noi este o mare probleme cu service-urile pentru ca : majoritatea romanilor sunt amarati si vor sa repare cu 200 lei ceva ce ar costa 800 lei. Dar nici gen aka Depanero, ca iti iau 80-100 lei sa iti spuna doar : telefonul sau dispozitivul este DEFECT. Afara exista alta mentalitate, ori imi repar telefonul ori il schimb si reparatia poate ajunge la pretul telefonului. In schimb pe partea de garantie, din moment ce traim intr-o asemenea tara cum vrem sa ne compartam ?

  3. Abia aștept sa-i contactez. Sunt curios cât însă ma coate înlocuirea displayului iPhone 7 plus negru pe care l-am spart zilele trecute. Piesele sunt originale? N-as vrea o chinezărie pentru telefonul meu.

Lasă un comentariu