Cine a omorât Windows Phone? Microsoft, evident.

Chiar zilele trecute, după ce primisem telefonul fetelor din service, mă uitam că Windows Phone a fost un sistem de operare decent, ușor de utilizat, și dacă nu ai tangență prea mare cu telefoanele e mult mai ușor să îl folosești, decât să încerci iOS sau Android. E bun mai ales pentru copii și seniori, dar Microsoft a muncit mult ca să îl îngroape.

Articolul ăsta povestește problemele întâmpinate de sistem, cum ignoranța Microsoft și inadaptarea la realitățile pieței au îngropat un sistem de operare pentru mobil bun. Nu Android a dus la căderea WP, ci aroganța Microsoft, ei au crezut că lumea va cumpăra calculatoare desktop până în 2050, în timp ce oamenii stăteau deja jumătate din timpul petrecut online pe telefon.

Eu am folosit Windows Phone pe Nokia 925 prin 2013, era ok, rapid, cameră bună, fără lag, dar în final am trecut pe Android deoarece aplicațiile de care aveam nevoie lipseau, iar dezvoltatorii de aplicații nu prea se grăbeau să facă aplicații pentru o platformă pe moarte.

Gândiți-vă că nici acum, în 2017, nu există o aplicație decentă pentru Youtube pe Microsoft Mobile, Google nu are chef să facă una, iar cele gratuite sunt pline de reclame. Nu mai vorbim de Snapchat sau chestii nișate, gen Trello, Buffer etc.

În fine, faza e că m-aș fi bucurat să avem 3 sisteme de operare mobile care să concureze între ele, încuraja inovația, mai vedeam și noi chestii uau. În momentul de față văd că Android și iOS se copiază unul pe altul la diverse îmbunătățiri minore și cam atât, iar producătorii de telefoane mai bagă câte 1 Gb de RAM la noul model lansat anual, s-a dus vremea inovației.Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: