fbpx

2019 în viziunea Microsoft

Cum arată viitorul in viziunea Microsoft? Touchscreen-uri transparente, telefoane ce știu dinainte ce vrem să aflăm, viitorul sună bine pentru cei pasionați de gadgeturi și tehnologie. Recunosc, și eu sunt sceptic când văd clipuri video ce încearcă să ghicească viitorul, dar privind la tehnologia din 2011 și amintindu-mi cum credeam în 2000 că va arăta viitorul, sunt șanse mari ca multe idei din clipul următor să se adeverească.

Clipul e urcat pe Youtube în 2010, are doar 88.000 vizualizări de atunci. Păcat, mie mi se pare chiar interesant.

Își închipuia cineva în 2000 că în 2011 vom avea e-readere de 200 de grame pe care ne putem încărca toate cărțile din bibliotecă? Se aștepta cineva la smartphone-uri cu procesoare de 1,4 Ghz de pe care să navigăm pe internet la fel de ușor ca de un desktop? Avea cineva idei despre netbook-uri de un kilogram, de pe care putem să lucram conectați la internet de oriunde ne-am afla? Nu mai zic de tablete, mașini ce se conduc singure, telefoane ce pot fi îndoite etc. Evoluția tehnologiei e uimitoare, și cred că suntem abia la început, ce e mai bun urmează de acum să se întâmple.

Mai este un clip video similar în articolul de pe Mashable. Vouă cum vi se pare viitorul imaginat de Microsoft?

Recomandă

3 Comentarii

  1. Frumos viitorul asta, desi deja devine un clasic in prezentari, cu ecrane transparente etc. Poate o sa ajungem sa il vedem si noi, desi parca e prea SF.

  2. chestia asta cu tehnologia e cum zice Tony Robbins despre ce putem face fiecare dintre noi: de multe ori supraestimam ce putem face intr-un an si subestimam ce putem face in 10 ani. la fel si cu tehnologia. in mod normal, ce poti face in 10 ani nu este egal cu ce poti face intr-un an, inmultit cu 10. Teoretic, asta creste exponential, nu liniar. La fel si tehnologia, nu evolueaza constant, ci exponential.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *