fbpx

6 reguli simple pentru comportamentul online

Exista o multime de articole despre comportamentul online. Multi poate nu dau doi bani pe ele pana cand nu sunt afectati de actiunile intreprinse de ei inconstient pe net. Atunci cand creati continut online va expuneti unei audiente imense, indiferent ca scrieti pe blog, trimiteti mesaje pe Twitter sau publicati fotografii pe Facebook. Stiati asta? Pare doar o joaca, dar nu e.

Stiu oameni care au fost pusi in situatia de a-si inchide blogul pentru a nu-si pierde jobul, deoarece publicasera informatii secrete pe blog. Stiu persoane care si-au pierdut prietenii deoarece au urcat pe Youtube clipuri compromitatoare. E atat de usor in ziua de azi sa comunici online incat multi nici nu se gandesc inainte de a publica ceva.

Indiferent ca lucrati pentru voi sau pentru o companie, trebuie sa aveti grija ce si cum comunicati pe internet. In cazul in care lucrati pentru o companie e si mai grav, deoarece de multe ori sunteti asociati cu aceea companie, chiar daca aveti un blog personal, de exemplu. Nu, daca scrie in pagina “Despre” ca “parerile de pe acest blog sunt personale si nu au nici o legatura cu firma unde lucrez” nu ati scapat de grija verificarii continutului publicat, nu inseamna ca puteti scrie orice.

Inainte de a publica o informatie pe net ganditi-va cum ar fi daca:

  1. Familia voastra va citi sau vedea ce ati publicat.
  2. Prietenii vostri vor citi sau vedea ce ati publicat.
  3. Copii vostri (candva) vor citi sau vedea ce ati publicat.
  4. Seful vostru va citi sau vedea ce ati publicat.
  5. Clientii vostri vor citi sau vedea ce ati publicat.
  6. Concurentii vostri vor citi sau vedea ce ati publicat.

Ganditi-va la posibilitatile de mai sus inainte de a scrie pe blog, inainte de a posta mesaje in retele sociale sau de a publica fotografii cu voi. Daca aveti dubii, daca nu sunteti siguri… renuntati la informatiile respective.

Sursa foto

Voi aveti reguli legate de comportamentul online? Care sunt?

Recomandă

4 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *