fbpx

Nu neg, era o perioadă când și eu făceam asta. Twitter e oricum o rețea prea puțin populară la noi, de ce să te chinui să postezi mesaje separat? Este o aplicație pe Facebook, www.facebook.com/twitter, conectezi contul de Twitter la contul personal de Facebook sau la pagina de brand și gata, toate mesajele postate pe Facebook apar automat și pe Twitter.

De ce nu e ok?

  1. Nu e profi. Știu, veți zice că nu aveți timp, doar că Twitter suportă doar mesajele până în 140 de caractere, pe Facebook poți scrie până te plictisești. Ceea ce pe Facebook se vede fain pe Twitter apare ca un mesaj ciopărțit.
  2. Îți enervezi prietenii și cunoștințele care te urmăresc pe ambele conturi. Pe Facebook stai pentru a păstra legătura cu prietenii, pe Twitter pentru a afla informații de ultima oră, știri. Eu de obicei dau unfollow dacă o persoană postează aceleași chestii, nu are rost să îmi aglomerez newsfeed-ul.
  3. Când Facebook e căzut, nici mesajele postate pe Twitter nu funcționează. Exemplu vineri seară, când a căzut Facebook. Am intrat pe Twitter și 50% din mesajele postate erau inutile, deoarece erau de pe Facebook, și linkurile către articole nu funcționau, deoarece erau scurtate tot prin Facebook.

Soluția corectă, zic eu, e să postezi conținut separat pentru fiecare platformă. Nu zic nu, sunt mesaje, articole care se potrivesc pentru ambele, și atunci poți folosi Buffer sau Hootsuite, inclusiv pentru a le programa să apară pe viitor. Dar în rest conținut separat.

Și încă o chestie, pentru a scurta și monitoriza linkurile folosiți o aplicație separată, de exemplu eu folosesc Bit.ly cu un domeniu propriu mai scurt, ca să dea bine la cititori.

Aveți și argumente pro pentru a posta aceleași mesaje automat de pe Facebook pe Twitter?

Lasă un comentariu