fbpx

Skala Panagia, Thassos

Noi în Thassos ne-am cazat în Skala Potamia, la 50 de metri de plajă, Hotel Delfini. Totuși, seara mai mergeam și în Panagia, satul de lângă, care e mai tradițional. E o plimbare de 10 minute cu mașina din Potamia până în Panagia, și aici găsești mai multe lucruri tradiționale din zonă. Găsiți și suveniruri, și delicatese din carne de capră, dulciuri.

La fel ca și în Potamia, mulți chelneri vorbesc româna, vânzătorul de gogoși cu ciocolată ne-a vorbit în română deși se vedea că e grec, iar pe la terase veți vedea meniurile în română. Și evident, sunt mulți români peste tot. Nu am fost la plajă aici, deși am auzit că e faină. Am auzit că este și un muzeu al uleiului de măsline în sat.

La mâncare depinde de noroc. Prețurile sunt puțin mai mici ca în alte stațiuni, de exemplu am luat un seafood mix grill cu 11 euro foarte bun, dar am auzit și lucruri proaste despre mâncare. De exemplu noi am mâncat de 2 ori la Drosia, terasa din centru, și a fost ok, dar unii mi-au zis că nu e bună mâncarea. Seara peste tot sunt cozi, am așteptat și jumătate de oră ca să prindem o masă liberă.

Mai multe articole despre Thassos.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *