fbpx

Ce v-ați cumpărat de adevăratul Black Friday?

Voi v-ați cumpărat ceva ieri, de Black Friday pe rit american? Pe Amazon au fost oferte bune la gadgeturi, chiar și în Europa. Eu aveam niște gânduri legate de o consolă de jocuri, nu eram încă decis, dar am văzut pe Amazon.de Xbox One S cu hard de 1 TB și 2 controllere la 170 de euro și nu am mai stat pe gânduri. Și culmea e că transportul până în România e doar 15 euro, acum aștept să vină Moș Neculai la noi. Aceeași consolă în România costă 1300 lei, iar de Black Friday-ul românesc organizat de eMag era la ofertă doar consola fără disc, Xbox One S all Digital, la 800 de lei, care afară putea fi cumpărată cu 134 de euro ieri. Acum e 1000 de lei la noi.

Evident, sunt niște diferențe de piață aici, în Germania pe Amazon consola cumpărată de mine era vândută direct de Microsoft, ei pot să meargă chiar și pe pierdere pentru că oricum vor câștiga bani din vânzarea de jocuri pentru consolă și acces în Xbox Live, dar totuși, trăim vremuri glorioase, acum poți cumpăra din orice țară, iar costurile transportului nu mai sunt așa de mari.

Dacă chiar intră Amazon și în România în viitorul apropiat va fi amuzant, nu neapărat pentru că vor scade brusc prețurile, dar abia atunci vor începe multe magazine online de la noi să se ocupe la modul serios de promovare, să vină cu oferte tentante, nu doar reduceri de 2%. Și o să fie interesant să vedem cum va reacționa Amazonul românesc, eMag, după ce au educat și crescut piața, la intrarea unui jucător mai mare ca ei.

Revenind la Xbox One, m-ar ajuta dacă aveți recomandări de jocuri pentru copii faine, că fetele erau doar cu Nintendo Wii până acum, Kirby, Just Dance, Super Mario, e o lume nouă de descoperit pentru ele și pentru mine, vreau să știu pentru ce le pun să strângă banii de alocație. 🙂

De ce Xbox One și nu PS4? 

M-au întrebat mai mulți de ce am luat Xbox One, că e mai faină PS4. Argumentele sunt astea:

 • În primul rand e pentru copii. Nu au un anumit joc preferat, deci ne putem adapta. Minecraft și Roblox sunt acolo.
 • 880 lei cu 2 controllere cred ca e un preț ok, pentru PS4 cu aceleași specificații mai dădeam vreo 520 lei în plus.
 • Scalează mai bine jocurile în 4K din ce am citit, și am un TV 4K.
 • Sunt peste 600 de jocuri de pe Xbox 360 compatibile și cu One, și le găsești la prețuri mici. Poate îi pun și Kinect, deși nu a contat f mult.
 • Bonus player blu-ray 4k, dacă vreau maxim de calitate pe televizor.
 • 2 controllere pe care le pot conecta direct la televizorul cu Android, că se mai joacă copii și unele jocuri pe TV.
 • Xbox live pare interesant pentru acces la jocuri gratuite.
 • Dacă chiar nu îmi place o vând și nu ies pe minus.

90% din timp cred că ele vor folosi consola, deci mă interesează mai mult jocurile de copii pentru Xbox One. Puteți lăsa și linkuri, dacă știți oferte bune pe undeva.

Recomandă

3 Comentarii

 1. Jocuri Xbox pentru copii, depinde și de vârstă acum:
  LEGO Jurassic World
  Minecraft
  Roblox
  LEGO Marvel Super Heroes 2
  Sonic Mania
  Slime Rancher

  Dacă sunt mai mici prind bine cele pentru Kinect.

  • Circulă zvonuri prin piață că urmează la anul. S-ar putea să nu intre direct cu depozite, momentan posibil doar site localizat pe România și livrare din Germania, dar ar fi un plus pt ecommerce zic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *