fbpx

Afaceri mici, dar sigure

Am făcut poza de mai jos în Prejmer, când vizitam biserica fortificată. Inițial ideea mi s-a părut prostească, adică cine ar avea nevoie să își închirieze un portbagaj?

Totuși, dacă ne uităm în jur, vedem că numărul de mașini mici în orașe este predominant. Chiar și eu am pățit uneori, când aveam planificat un drum mai lung, să fiu nevoit să renunț la o parte din bagaje pentru că nu aveam unde să le pun la propriu. Un portbagaj de închiriat cu tot cu bare pentru câteva zile, cu 100-200 lei mi pare ok, când 99% din timp îl petreci în oraș, deci nu merită să investești tu în accesoriile astea.

În plus, investiția e destul de mică pentru afacerea asta dacă ești printre primii, ai nevoie de un site, câteva portbagaje și puțină promovare, pe care, după cum vedeți, ți-o realizează chiar clienții. Site-ul de mai sus e și optimizat bine în motoarele de căutare, deci a avut noroc și cu domeniul foarte sugestiv.

Cine știe câte astfel de idei de afaceri simple încă nu au fost aplicate la noi… Majoritatea antreprenorilor când se gândesc la afaceri țintesc spre profituri mari, bani făcuți repede, îmbogățire, dar uneori sunt bune și afacerile mici, unde nu investești mult, nu faci profit rapid, dar ai venituri constante.

Recomandă

6 Comentarii

  1. da. e o idee buna. dar cred ca uneori e bun exercitiul sa iei cat mai putine bagaje cu tine, doar strictul necesar, lucruri de care chiar nu te poti lipsi si pe care nu le gasesti la destinatie. P.S. Ai doua greselute in articol: “Prejner” e Prejmer si “idea” e ideea;)

  2. Măi Anda ești călare pe limba Română? Poate găsești și la mine pe site probleme de remediat:))

  3. Interesant… foarte interesant! Chiar o sa analizez! Apropo de afaceri mici, un exemplu foarte bun este si bussinesul inceput de Dany in vara aceasta, cel de curier pe bicicleta in Iasi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *