fbpx

Dacă îți iubești orașul nu îl umpli de mizerii

Cred că unul din cele mai simple moduri de a vedea cât de civilizați sunt locuitorii unui oraș este să remarci cum se comportă în public: dacă aruncă gunoaiele pe jos sau la coșul de gunoi, dacă manâncă semințe în parc, dacă strâng mizeria produsă de câinii pe care îi scot la plimbare în parc, dacă te ajută să găsești o locație când îi oprești pe stradă. Lucruri de bun simț, dar care fac diferența între un oraș și altul.

De exemplu în Timișoara mi-a plăcut că panourile de genul celui de mai jos erau prezente cam peste tot, înștiințând proprietarii de câini să curețe după ei.

panou caini timisoara

Nu știu câți respectă recomandarea, nu am văzut nici o amendă menită să sperie lumea, dar nici nu m-am murdărit de rahat mergând pe stradă sau prin parcuri. În Iași încă nu am văzut panouri de genul ăsta. Poate că nu e suficient un panou pentru ca oamenii să aibă mai mult simț și respect pentru cei din jur, dar e un început.

Recomandă

4 Comentarii

  1. wow, chiar există chestiile astea! Și oamenii ce fac, dacă ăl mic a făcut căcuța pe trotuar? Scot șervețelul, adună și-o bagă-n buzunar? 🙂
    Sincer, mi-ar plăcea ca, în fiecare cartier, să fie un spațiu special pentru nevoile cățeilor. Nici mie, ca stăpână, nu-mi place atunci când ăsta micu face peste tot și încerc să-l țin prin iarbă cât mai mult, nu-l las să facă pe cauciucurile mașinilor sau la colțul tonetelor. Degeaba am bun simț, dacă nu am alternative.

    • Exista pungi speciale pentru strâns caca de câine, dacă întrebi la magazinele specializate îți zic de ele. În lipsa lor orice pungă de plastic e bună. Nu îți trebuie alternative, ci doar să strângi după el mizeria. Cum te-ai simți ca atunci când te tăvălești în parc prin iarbă să te oprești cu nasul într-un rahat de câine?

      Părerea mea e că dacă ai un animal de casă îți asumi responsabilitatea pentru tot ceea ce face el.

  2. avand in vedere ca momentan n-am caine, sa zicem ca momentan nu-mi fac griji si nici nu-mi pot da cu parerea…. normal ca mi-ar placea ca toti sa adune resturile lasate de caini pe strada, mai ales prin parcuri. asta ma deranjeaza si pe mine cel mai tare, sa ma intind pe iarba la umbra unui copac si sa ma asez intr-un r…t de caine… Hai, daca ar fi langa un cos de gunoi sau undeva unde nu s-ar aseza lumea e ok, dar cand ii vezi pe unii ca-si plimba cainii prin parcurile unde-i iarba verde si frumoasa si ii lasa sa-si faca nevoile in liniste, ma apuca groaza… aici mai avem de lucrat mult, sunt in urma tare fata de alte tari civilizate

  3. Eu folosesc cu succes urmatoarea combinatie: manusa de plastica de unica folosinta pentru adunat si depozitat in punga de unica de plastic de 0.5/1kg (dupa cum gasesc, de alea la sul). Am 2 ciini, si e foarte eficient asa. Nu te murdaresti, nu te chinui cu o singura punga.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *