fbpx

Cum explici familiei că lucrezi în IT? E Aitist, maică :)

Mamă, am un training sau plec într-un team-building sunt expresii care ne fac adesea părinții sau bunici să ridice din sprâncene. Ce o mai face și ăsta, iar pierde vremea degeaba în loc să lucreze? Pe aia cu trainingul am pățit-o și eu acum câțiva ani, țin minte că m-a întrebat mama după un timp dacă îmi place treningul pe care mi l-am cumpărat. 🙂

Că ne place sau nu, englezismele sunt parte din viața noastră, iar dacă ești programator sau lucrezi în IT, familia s-r putea să nu fie prea mândră de tine, pentru că nu înțelege cu ce te ocupi tu la serviciu.

PostVisualSite_Heroku_16

Chiar dacă tu ești un developer, tester sau web developer de succes, bunicii, mamele, tații sau unchii tot se uită la tine ca la OZN-uri când începi să le spui că lucrezi în cloud, programezi în HTML sau faci aplicații pentru iOS ori Android. Cine, ce, cum, ce zice? Nu era mai bine dacă te făceai și tu avocat, doctor sau măcar inginer, să ai și tu un loc de muncă ca toți oamenii?

Uite de asta sunt bune campaniile de educare, care explică în cuvinte simple joburile astea cu nume ciudate din IT, ca să înțeleagă tot poporul ce fac oamenii din spatele monitoarelor.

Nu sunt programator de meserie, dar mai nimeresc din când în când și eu codul sursă al site-urilor pentru modificări minore, și mi se pare foarte faină ideea celor de la Thinslices, o companie din Iași ce realizează aplicații mobile. În spatele numelui e o echipă cu 40 de tineri care fac aplicații pentru iOS și platforme pentru startup-uri, brand-uri și companii mici și mijlocii de afară.

O dată cu lansarea noului site  al companiei au demarat campania Aitist, maică!, pentru toți oamenii din IT care vor să își facă familia mândră de jobul lor.

PostVisualSite_iOS_12

Când DEX-ul sau Wikipedia nu îi ajută pe cei dragi să înțeleagă ce-i acela coder, tester sau developer de mobile apps, e cazul să fii cu adevărat creativ. Noi, cei ai căror mătuși știu că facem “ceva cu calculatoarele la Fin Slaises”, putem să le spunem că nu lucrăm la vreun fin sau cumătru. Ci, împreună cu alți mulți tineri pasionați din Iași, am realizat, de exemplu, o unealtă cu care să măsurăm fericirea oamenilor. Vor înțelege că e lucru mare și că avem sufletul mulțumit.

PostVisualSite_Scrum_5

În următoarele 2 săptămâni veți găsi pe site mai multe vizualuri amuzante, numai bune pentru a explica celor dragi cu ce vă ocupați voi, dacă lucrați în IT. Eu vi le-am arătat pe primele trei, le puteți distribui liniștiți pe unde activați online, și nu uitați să intrați pe pagina lor de Facebook, pentru că apar noi imagini la 2-3 zile.

Cum vi se pare ideea campaniei Aitist, maică?

Recomandă

4 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *