fbpx
Diverse

Apocalipsa va începe la Iași – vezi foto

În cartierul Alexandru din Îași, mai exact pe lângă Billa, se află multe tonete, unde găsești toate nimicurile de care nu ai nevoie, mai ales dacă ai treabă la poștă și treci pe lângă ele.

De regulă nu le dau importanță, dar zilele astea am remarcat ceva interesant lângă o tonetă cu jucării. O troiță, asemenea multor altora care au răsărit într-un cartier plin de pensionari ce încearcă să se dea bine pe lângă Doamne Doamne simțind că au prea multe păcate pe conștiință. Dacă am avea școli măcar pe jumătate la câte biserici și troițe sunt în România cred că am fi cel mai intelectual popor din Europa. În fine, statul nu are nici un interes să aibă cetățeni deștepți și culți, e mai bine să ai un popor credincios ce poate fi ușor de manevrat la alegeri cu/prin/de către Biserică.

Nu m-a atras troița pentru aspectul ei impunător, arată la fel ca majoritatea, adică plină de statuete kitsch și icoane. În schimb inscripția de pe troiță e super tare:

troita alexandru iasi

În acest loc, vineri 22 iunie 2007 ora 13.20, mântuitorul IIsus Hristos a comunicat: cât de curând voi reveni!

Apoi la ….2008 a cerut: Vreau din marmură: troiță!

Deci vedeți voi, dragi mei, apocalipsa va începe la Iași, mai exact în Alexandru. I-a spus IIsus Hristos asta unei babe nebune care vinde la toneta cu jucării din zonă, iar ea, după ce a ridicat troița, strânge acum donații de la fraieri credincioși pentru a face și acoperișul troiței din nu știu ce material cerut de Isus (era și un anunț deasupra inscripției legat de asta). Fraierii Credincioșii care fac donații primesc în schimbul donației o chitanță fără valoare și probabil fără ștampilă.

Știu că sunt mulți nebuni care circulă pe lângă noi, dar cât de înapoiat poți fi ca să crezi că Isus s-a arătat între blocuri, de fapt în spatele unei tonete? Aa, și pentru troița aia nu e nevoie de autorizație, sau și autorizația se acordă pe baza unor viziuni apocaliptice?

P.S: dacă citiți în ziare chestia asta mâine sau o vedeți la tv lăsați un comentariu, cred că voi ajunge și eu să pun watermark pe toată fotografia, jurnaliștii noștri nu au timp să facă muncă de teren și se mai împrumută de pe bloguri, la fel ca în cazul trusei pentru înmormântare. Doar că uită să zică de unde au aflat.

Abonează-te
Anunță-mă pe email când apar
guest
2 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Radu Boncea
8 iulie 2011 9:02

Jessus to people: “I’ll be back”

Noni
11 iulie 2011 19:28

Na nasol, asta e mai destept, va veni, nu preciseaza data.

PS: A fost si un articol pe tema asta in ziar, sper sa nu ma insel, insa tipul care a construit-o a cazut pe strada in drum spre piata Alexandru si l-a vazut pe Dumnezeu, bla, bla, bla, a rezultat troita.

2
0
Lasă un comentariux
()
x