fbpx

Câți vizitatori aduc Twitter și Facebook pe blog?

Un comentator îmi spunea zilele trecute că degeaba vorbesc eu despre social media și cum te poate ajuta în atragerea de cititori pe blog, dacă nu dau exemple concrete. Așadar azi lăsăm teoria la o parte și trecem la practică. Voi folosi ca exemplu blogul personal, pentru că îmi vine și cel mai ușor să analizez datele deoarece am acces la ele. 🙂

Am un cont pe Twitter unde sunt urmărit de 2300 de persoane. Am un cont personal de Facebook unde am 640 de prieteni, iar regula acolo este să adaug oameni pe care îi cunosc de undeva sau cu care am schimbat măcar un email.

Mai am și o pagina de Facebook cu 225 de oameni abonați la noutăți, adică persoane care au dat Like. Pe contul de Twitter și pe profilul personal de pe Facebook nu postez chiar toate articolele de pe blog, ci doar cele care sunt relevante (sau cel puțin așa cred eu). Oricum, le postez manual, cu mesaje personalizate, deoarece am constatat că lumea reacționează mai bine așa decât la mesaje postate automat. Logic, nu?

Pe pagina de Facebook apar automat toate articolele de pe blog, dar mai postez acolo cu mânuța mea si linkuri catre articole despre marketing, branding, PR, reclame, social media si alte informatii din online. Cu alte cuvinte, încerc să adun acolo informații oarecum nișate pentru cei care sunt interesați de pagina respectivă. Nu promovez pagina agresiv, doar am inserat un box cu ea in sidebarul blogului.

De la datele astea plecăm – 2300 followeri pe Twitter, 640 de prieteni pe Facebook și 225 de oameni abonați la pagina de Facebook.

Pe blog am instalat Google Analytics, iar dacă analizez situația vizitelor în ultima lună de pe Facebook si Twitter am asta: 955 vizite de pe Facebook, 448 de pe Twitter.

google analytics iunie

Mulți probabil vor spune că e un număr mic de vizite, dar țineți cont de faptul că nu pun link de mai multe ori pe zi către același articol și nici nu pun link către toate articolele, cum se mai procedează prin blogosferă. 1500 de vizite lunare nu sunt deloc de neglijat, dacă vreți mai mulți vizitatori pe site, mai ales că majoritatea vizualizeaza 2 pagini. Adăugați la asta cei 950 de abonați la feedul RSS, cititorii care intră direct pe blog, cei care ajung din Google, linkurile de pe alte siteuri și obțineți o cifră frumoasă.

Bonus, pe Facebook am și statistici pentru pagina dedicată blogului, tot pentru luna trecută: 12.868 de vizualizări ale mesajelor postate pe pagina de Facebook. Un motiv destul de puternic pentru a îi contrazice pe cei care spun că nu are sens să îți faci pagină de Facebook pentru blog. Motivul – mesajele nu sunt vizualizate doar de cei care au dat Like, ci de toți cei care se uită pe Wall-ul lor.

fan page stats

În concluzie, merită să te ocupi de promovarea blogului în rețelele sociale? Eu zic că da, cât timp faci asta natural, fără a forța nota, fără a-ți stresa prietenii sau followerii în mod repetat. Conținut bun, un mesaj de înștiințare din când în când și numărul de vizitatori pe blog va crește cu siguranță.

Și pentru că sunt și alți bloggeri prin zonă, sunt curios, ce spun statisticile voastre despre traficul din rețelele sociale?

Recomandă

6 Comentarii

  1. 516 de pe Facebook in ultimele 30 de zile, in conditiile in care sunt 20 de postari noi in aceasta perioada, iar nr. de prieteni+fani nu depaseste 500.

  2. Total adevarat! Fircare vizitator in plus este binevenit,dar cei mai puternici si adevarati vizitatori sunt cei ORGANICI care apar din cautarile Google! Si eu am ajuns pe acest blog tot din Google search!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *