Am testat aspiratorul cu spălare Karcher SE 6.100 și am făcut casa lună și bec :)

Zilele trecute magazinul Karcher din Bacău s-a relocat în Hello Shopping Park. Am fost la lansare și cu ocazia asta am luat în teste un aparat de curățat cu spălare – Karcher SE 6.100. Pe site scrie că e aspirator cu spălare pentru curățarea covoarelor, mochetelor, suprafețelor textile și a suprafețelor dure, în fișa tehnică scrie că e aparat de curățare cu spray extracție, ideea e că e un dispozitiv util la casa omului, pentru că poate curăța rapid mochete, covoare, canapele, draperii, scaune tapițate, îl puteți folosi cu succes și pentru curățarea scaunelor din mașină, și poate funcționa și ca un aspirator clasic, doar pentru aspirarea prafului.

L-am testat câteva zile, am făcut un video review cu unboxing și utilizarea lui. Mai jos sunt câteva impresii, aparatul e la reducere pe site-ul Karcher și în magazinele lor  – până pe 18 noiembrie prețul e 1156 lei, redus de la 1652 lei.

Karcher SE 6.100 e recomandat pentru toate suprafețele textile, doar să aveți grijă la materialele fine, de exemplu canapele de catifea, deoarece aspiră foarte puternic. Ideal e să testați funcțiile de spălare și aspirare pe o bucată mică, mai ferită.

Bonus, voi să nu faceți ca mine când aspirați covoarele, duza de aspirare trebuie ținută dreaptă în sus, pentru ca aparatul să pulverizeze eficient soluția în țesătură și să o aspire cum trebuie, pentru a scoate petele. În filmare țineam duza înclinată prea mult pe covor, abia după ce am filmat m-am prins că procedam greșit.

Puncte tari la aspiratorul cu spălare Karcher SE 6.100

 • E multifuncțional, merge și ca aparat de spălat și ca aspirator umed-uscat, e suficient să scoateți rezervoarele de apă și să puneți sacul de hârtie. Sincer asta mă atrage, ideea că pot renunța la aspiratorul din casă și să îmi iau un aparat de curățat și aspirat, care face de toate.
 • Vine echipat cu toate accesoriile, atât pentru spălare covoare, canapele, draperii, mochete, cât și pentru aspirat praful sau spălat suprafețele dure, gen gresie. Numai să nu spălați parchetul cu el. Vedeți în video când desfac cutia toate accesoriile și ce e cu ele.
 • Nu mai trebuie să apelați la firme pentru a curăța covoarele sau canapeaua sau scaunele tapițate. În primăvară am plătit 180 de lei parcă o firmă pentru a curăța canapeaua, a ieșit foarte ok, aveau tot un aparat Karcher din gama profesională, dar acum pot face eu asta acasă cu dispozitivul ăsta. Poate că nu e chiar la fel de rapid și performant ca unul din gama profesională, dar își face treaba pentru ce am nevoie prin casă.

Puncte slabe

 • E un pic cam mare raportat la dimensiunile aspiratoarelor clasice, dar e ok dacă stați la casă sau aveți balcon mai spațios la apartament, eu îl țin pe balcon.
 • Prețul este peste cel al aspiratoarelor clasice, dar am calculat că într-un an recuperez diferența de preț dacă îmi curăț singur acasă covoarele, nu mai chem o firmă să curețe canapeaua din sufragerie și fac cel puțin o curățare a scaunelor din mașină. Plus că pot curăța când am eu chef.
 • Durează un pic să te înveți cu el pe partea de curățare suprafețe textile. Trebuie să ții duza de curățare la un anumit unghi, să mergi pe un singur sens, dar după câteva teste te prinzi cum stă treaba. Eu am citit 5 minute din manual și după asta m-am uitat la clipurile video de pe Youtube.

Ce nu este scos suficient în evidență, zic eu, e faptul că dacă ai covoare, mochete sau canapele foarte murdare trebuie să folosești mai multă soluție, adică 200 ml la un rezervor de apă, iar pentru avea rezultate bune e recomandat să folosiți apă caldă la spălat-aspirat, maxim la 50 de grade. Pentru murdăria normală e suficient să folosiți 100 de ml la un rezervor de apă.

După aceea, în clipurile de prezentare de pe Youtube vedeți că aparatul este băgat în priză și spală/aspiră instant murdăria din covoare. Așa este, Karcher SE6100 e foarte puternic ca aspirator, dar dacă aveți pete de mult timp în materiale sau murdărie puternică vă recomand ca întâi să stropiți cu soluție peste tot, fără a aspira, să lăsați să acționeze soluția timp de 5-10 minute și abia după aceea să aspirați soluția.

Mai jos sunt clipurile oficiale de prezentare, se vede mai bine aici aparatul în acțiune.

Cum funcționează aparatul

Porniți butonul de aspirare și ulterior butonul de pulverizare. Lichidul pentru curățare este pulverizat cu presiune în covor și apoi este aspirat împreună cu mizeria dizolvată. Aparatul îndepărtează grăsimile, mizeriile și mirosurile, iar dacă folosiți duza pentru suprafețe dure puteți aspira și gresia, piatra naturală, linoleu sau materialele sintetice.

Aveți nevoie de o soluție specială fără spumare, ori de la Karcher ori alta de acest tip, cea recomandată de Karcher pentru covoare este Karcher RM 519.

Mi-a plăcut că aparatul este gândit pentru a putea agăța și depozita cablurile, furtunul și accesoriile.

Dacă vreți un dispozitiv complet pentru curățat covoare, canapele, mochete, draperii, scaune tapițate și cam orice este textil prin casă vă recomand aparatul de curățat cu spălare – Karcher SE 6.100. Faptul că poate fi utilizat și ca aspirator clasic e bonus. Vedeți că prețul e redus până pe 18 noiembrie, de la 1652 lei la 1156 lei, atât pe site cât și în magazinele Karcher Center.

În Bacău Kärcher Center se află acum în incinta Hello Shopping Park Bacău, cu o suprafață de vânzare de 228 mp și peste 500 de produse listate. Cum a fost la deschidere puteți și cum arată magazinul puteți vedea în clipul filmat de mine.

În noua locație magazinul funcționează ca un hub pentru toate tipurile de clienți, cu aparate de uz casnic, aparate profesionale, închiriere de aparate, service autorizat și cel mai important, consiliere profesională.

Până pe 18 noiembrie, cu ocazia Black Friday, produsele Kärcher vor putea fi achiziționate la prețuri promoționale, iar până pe 7 decembrie, doar în magazinul din Bacău, fiecare client care va achiziționa cel puțin un aparat Kärcher va câștiga pe loc un produs promoțional personalizat.

Dacă aveți aparate Karcher sunt curios de părerea voastră despre ele, indiferent că sunt profesionale sau pentru uz casnic, acasă.

Recomandă prietenilor!
 • 219
 •  
 •  
 •  
 •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei

Foarte tare, nu știam că au și versiuni din astea pentru folosit acasă.

Raluc

Nu au si pe rosu? 😛