fbpx

Atentie, internetul in roaming nu e ieftin

Aflu ca Vodafone România lanseaza, la 1 septembrie, un serviciu care permite utilizatorilor să acceseze în roaming Internetul de pe telefonul mobil cu 2 euro/MB, daca se plimba prin Europa. Notabila intentia, recunosc, mai ales ca in mod normal tariful e de 6 euro/MB (tarif fără TVA), cu operatorii preferaţi, respectiv de 8 euro/MB (tarif fără TVA) cu ceilalţi operatori.

Care e ideea? Chiar daca e 2 euro, tot e al naibii de scump! Asa ca daca plecati in afara si aveti nevoie de Internet, cautati un hotspot sau un Internet cafe, numai sa nu folositi Internetul pe telefonul mobil, altfel patiti asa cum a patit unul dintre cititorii mei:

Tocmai am facut aceiasi greseala ca a lui Jey, mi-a venit factura 850 de euro pt cateva zile de stat pe net. Sunt crizati toti la firma ca am facut asemenea scor pe cardul Orange Business Everywhere. Stiam ca e mai scump decat tariful normal din tara si ca se taxeaza la megabyte dar nu ma gandeam la fabuloasa suma de 5 euro. Preconizasem ceva de pana intr-un euro per megabyte.

Un asemenea scor, chiar si pt cineva care foloseste internetul on the road prin europa mi se pare absurd. Mai ales ca nu am downloadat mare lucru, mi-au venit doua update-uri de la Microsoft si in mare parte am facut trafic ssh, yahoo, e-mail. In numai 4 zile cu o medie de 4 sau 5 ore de conexiune pe zi am facut asemenea scor deci MARE ATENTIE la utilizarea internetului de la Orange in afara tarii.

P.S: sunt in continuare dezamagit de ofertele de la Orange privind abonamentele noi. Astept sa vad, poate macar de Craciun scot ceva competitiv pe piata, daca nu imi iau zborul spre alte retele mai vodafonii.

Recomandă

4 Comentarii

  1. Mie mi s-a intamplat cand intram pe YMess din roaming, si am trecut de 50eur in 2 zile (faceam 10euro pe luna in medie). Atunci am aflat ce si cum se taxeaza. Dar eram mic:))

  2. Hmm, ciudat. Orange avea un serviciu de WAP foarte bun. Navigam pe internet cu 4 euro pe luna, trafic nelimitat si chiar imi convenea. Ma asteptam sa aibe mai putin la roaming, daca la WAP era asa de ieftin.

  3. Reformulez postul meu anterior. Din 850 de euro s-a transformat intr-un scandal pe 1.6 Gb trafic (nu stiu cum ca mergea cu 20KB/s maxim) si o suma totala de 9600 EURO.
    Sunt shocat si speriat in acelasi timp. Deja am luat legatura cu un avocat care sper sa ma ajute in aceasta privinta.

    MARE MARE atentie la roaming. Nu recomand utilizarea nici macar o clipa.

  4. Sunt de acord cu “napastuitul” din post. Matusa mea a facut prostie de a intra pe net cand era in Italia. Lux! 149 de euro.

    Mi-am facut cruce cand am vazut ca facuse toata suma in 2 zile. Bine ca ne-am uitat, ca altfel …….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *