fbpx

Atractii turistice la Mamaia

Tiberiu continua concursul in care ofera ca premii sejururi la Mamaia (statiunea de pe litoral, nu bunica lui), concurs sponsorizat  de Mamaia360. Pentru ca prima data am criticat Mamaia si nu am avut noroc la extragere, de data asta o sa va spun ce as vizita in Mamaia, daca voi castiga:


1. Plaja din Mamaia

plaja mamaiaSursa foto

Ar fi culmea sa merg la Mamaia si sa nu ajung pe plaja. Se spune ca plaja din Mamaia are peste 7 km lungime si aproximativ 100-200 de metri latime, in functie de zona. Adaugam la asta nisipul fin si cele 10-12 ore pe zi cand plaja este iluminata de soare, in plin sezon, si avem destule motive ca sa ne mutam pe plaja cu totul, macar cateva zile.


2. Casino-ul din Mamaia

Sursa foto

Nu sunt jucator si nici pasionat de jocurile de noroc, dar zona asta e frumoasa. Cazinoul din centrul statiunii e inconjurat de multe terase, baruri si restaurante si mai este fantana arteziana de langa Cazino. Anul trecut stiu ca erau si dansatoare plus cantareti din Brazilia care faceau show , anul asta nu cred ca vor fi adusi, doar e criza si pe litoral, nu? Oricum, o locatie interesanta din Mamaia care merita vizitata.

3. Aqua Magic

Aqua Magic MamaiaSursa foto

27.000 de metri patrati de distractie, dintre care 4.000 de metri patrati sunt acoperiti de apa. Topogane, piscine, cascade, bazine, atat pentru adulti cat si pentru copii, plus restaurante, baruri si terase. Merita vizitat intr-o zi calduroasa de vara, daca v-ati saturat sa stati cu burta la soare.  Sa nu uit, au si topogane Kamikaze, care au o panta foarte inclinata ce coboara brusc.

4. Telegondola


telegondola MamaiaSursa foto

Este una si in Moldova, la Piatra Neamt, dar parca senzatia e alta cand te afli la 50 de metri in aer si privesti marea, plaja si lacul Sutghiol plus toata zona de promenada din Mamaia. Telegondola a fost inaugurata in 2004 si intr-o cabina incap 8 persoane.

5. Satul de vacanta

sat vacanta MamaiaSursa foto

Teoretic aici ar trebui sa gasesti obiecte traditionale romanesti din toate zonele tarii, plus multe restaurante cu specific traditional romanesc. Gasesti si din astea, dar si multe alte prostioare, un parc de distractii, plus suveniruri si haine la care sa casti gura atunci cand soarele amiezii arde prea tare si nu ai chef sa stai la terase, cu o bere rece in mana.

6. Lacul Siutghiol

lacul SiutghiolSursa foto

Are o lungime de 7,5 km si o latime de 2,5 km, iar pe suprafata lui se practica numeroase sporturi de apa, inclusiv schi nautic si yachting. Merita vizitata si insula din interiorul lacului, Ovidiu. In turca Sutgol se traduce ca “Lacul laptelui”

Poate ca mai sunt si alte obiective turistice care merita vizitate, dar eu doar pe astea le stiu. Ce am omis?

Recomandă

Un comentariu

  1. Eu mergeam în fiecare an la Mamaia cu ai mei … de la 1 an până ce am ajuns la liceu. După, am mai mers ceva vreme pe litoralul românesc, dar la Neptun, apoi numai în afară.

    La Mamaia am mai mers în ultima perioadă doar când am ținut traininguri acolo. În rest, nu mă atrage cu nimic …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *