Biciclete de inchiriat gratis in Iasi

Cam de doua-trei ori pe saptamana ajung in Parcul Expozitiei din Copou, la plimbare. Recent in parc s-a deschis I love Velo, un centru de inchiriat biciclete gratis, pe baza buletinului.

I love Velo Iasi

Am trecut pe acolo si la 5 seara, si la 8 si la 10. Mereu e aglomerat, mereu sunt oameni care stau la coada, majoritatea tineri. Teoretic ar trebui sa ma bucur de interesul iesenilor pentru biciclete, dar ma intreb cat din interesul lor are legatura cu faptul ca pot lua bicicletele gratis? Daca era 5 lei taxa de inchiriere nu cred ca se mai ingramadea nimeni, in schimb la mokaciuni se da atacul.

I love Velo Iasi 2

Sa nu ma intelegeti gresit, proiectul e misto pentru ca incurajeaza folosirea bicicletelor, dar cati dintre cei care se plimba cu bicicletele prin Parcul Expozitiei ar renunta la masinile proprii pentru biciclete? E cool sa ne dam eco, dar asta doar pana ce lasam bicicleta inchiriata gratis si ne urcam la volan.

Concluzie? Nu am nici una, doar ca ne place sa purtam masti.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
7 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
ducu

Daca nu stai in Copou, trebuie sa iei autobuzul sau masina persoanala, te duci in Copou, iei o bicicleta cobori dealul si apoi urci pe langa bicicleta, iei din nou autobuzul sau masina personala si te intorci acasa :))

Sper sa reziste centrul de inchiriat cat mai mult si sa se mai faca unul de preferat in Tudor 🙂 ca sa stii de o treaba ai luat o bicicleta din punctul X si ai dus-o in punctul Y.

[…] This post was mentioned on Twitter by Marius Sescu, somnulescu. somnulescu said: RT : Biciclete de inchiriat gratis in Iasi http://bit.ly/cfhsel […]

Ducu

Daca visam iti spuneam de Copenhaga, care are angajati biciclisti profesionisti ce merg cu iphone-ul pe bicicleta zilnic zeci de km si semnaleaza gropile sau chestiile care nu sunt la locul lor. Sau de faptul ca bicicletele care se pot inchiria gratuit din capitala daneza au instalate mai multi senzori ce preiau date din trafic (poluarea aerului, fonica etc) si sunt transmise prin wireless atunci cand bicicletele ajung la centrele de inchiriere.

In Bucuresti sunt mai multe centre de inchiriere si chiar mai multe firme care ofera acest serviciu, nu e nimic SF ce am zis in primul comentariu :).

IASIVEZI

am fost si eu intr-o duminica si am stat destul la coada dar a meritat. Am mers nu ca e moca ci ca aici in iasi nu am o bicicleta cu care sa ma plimb. A meritat, 2 ore de plimbat. O sa mai incerc in curand….poate ne prindem cativa bloggeri la o plimbare…;)

[…] cât și în partea de sus, înspre BCU. Azi am remarcat că centrul de închiriat biciclete care era anul trecut în Parcul Expoziției se află tot aici, la Râpa […]