fbpx

De ce lumea e atrasa de stirile negative

Ne uitam la televizor si injuram canalele TV pentru ca fac trafic difuzand stiri aflate la granita decentei umane: crime, violuri, sinucideri, scandaluri in direct, asta pare a fi reteta succesului in ultimii ani in Romania.

Sa fie chiar asa? Oare suntem noi romanii mai speciali, mai inclinati care stiri negative si violenta? Nu chiar, suntem si noi un popor ca oricare altul, doar ca se speculeaza natura umana si inclinatia ei catre tragedii mai mult ca in alte tari.

E demonstrat stiintific ca oamenii sunt atrasi mai mult de informatii negative decat de stiri pozitive deoarece acestea activeaza parti primitive ale creierului, cu alte cuvinte interesul pentru tragedii e sadit adanc in fiinta umana.

Sa spunem ca ne uitam la televizor si vedem stiri despre floricele pe campii, fluturasi pufosi care plutesc suav in aerul racoros al primaverii si cat de senin e cerul. Bleah, deja ne-a luat somnul, ce sa facem cu informatiile astea!?!

In schimb atunci cand prezentatoarea ne anunta pe un ton grav ca chiar in acel moment are loc o groaznica tragedie la Cucuieti din Deal unde patru autocare s-au ciocnit, 2 au cazut in prapastie si sunt peste 50 de morti si 100 de raniti deja atentia noastra e focusata 100%. Ne gandim: Uauuuu, ce nasol, puteam sa fiu eu in unul din autocarele alea!

Si dam sonorul mai tare, ne chemam familia si stam lipiti de televizor cateva ore bune, pentru a afla tot ce s-a intamplat, condimentat cu imagini cat mai socante. Deja avem ce discuta pentru cateva zile, iar mass-media stie asta. A doua zi vom avea interviuri cu supravietuitorii, a treia zi stiri despre familiile celor morti in accident, a patra zi despre vinovati s.a.m.d

De aia televiziunile au ajuns sa se axeze pe stiri negative, pentru ca vand bine la public. Oficial toti spunem ca ne dorim sa instauram pacea in lume si buna intelegere intre oameni, dar in sinea noastra ne gandim : “Oare cine o pateste azi? Unde mai izbucneste vre-un razboi? Ce vedeta se mai sinucide?

Aveti ceva pareri contra sau sunteti de acord cu mine?

Recomandă

2 Comentarii

  1. Total de acord, ultimul experiment a fost cel cu Madalina Manole, mai bine de o saptamana nu am aflat mai nimic in afara detaliilor despre caz. Deja incepea lumea sa glumeasca, se zicea ca o sa faca Dan Diaconescu serial cu enshpe mii de episoade despre Madalina Manole…
    Nu stiu exact ce sugereaza apetenta noastra pentru negativ, dar cred ca nu e deloc de bine.

  2. Da, dar ce sa mai zic, mi-e scarba de tot ce misca in tara asta. La ce “avansati” tehnologic suntem noi, la ce oameni de stiinta, etc, “avem”, ce stiri sa prezinte ? Prezinta si ei ce se intampla, INSA, intr-adevar sunt cam handicapati. Numai de moarte auzi. Dar nu ma mir, asta e Romania

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *