fbpx

De vreo 3 ani de zile, de când au început comercianții români să fure startul cu diverse oferte promoționale legate de Black Friday încă de prin octombrie, lumea tot comentează că așa se strică conceptul, că Black Friday e numai una, ziua după Thanksgiving Day la americani, sau ziua când zice eMag-ul, la noi. Ei bine, uite că încep și americanii să fure startul, Amazon a lansat site cu oferte de Black Friday de pe 1 noiembrie, până pe 22 decembrie. 52 de fucking zile, mai exact, ca românii.

Pe Mashable sunt mai multe detalii.

Da, logic ar fi să existe și la noi numai o zi cu reduceri masive pe online, nu 2 luni de zile cu oferte simbolice, doar pentru a mai crește un pic vânzările. Înțeleg ce fac și magazinele online mai mici de la noi, știu că pe 18 noiembrie când va avea eMag Black Friday toată lumea e cu mouse-ul pe ei (nu uitați să mă îmbogățiți, daaa?), deci încearcă să mai ciupească un pic de la clienți înainte.

Dar până la urmă asta e problema magazinelor, că își strică singure piața, că lumea nu mai are încredere în ofertele cu prețuri reduse tocmai pentru că sunt inventate tot felul de evenimente. La naiba, în vară aveam impresia că e Black Friday zilnic, la câte newslettere cu prețuri șoc primeam.

Treaba noastră, ca umili clienți dornici de oferte bune, e să ne facem din timp calculele, să ne gândim pe bune dacă avem nevoie de gadgeturi noi (sau cadouri de Crăciun), să știm care e mersul prețurilor, iar atunci când prindem o ofertă bună să le cumpărăm, indiferent că e de Black Friday sau în altă zi cu mega oferte.

Nici eu nu încurajez consumerismul inutil, chiar mă uitam că anul ăsta nu am nimic de cumpărat pe lista de must-have. Smartphone-ul e ok, nu mă încântă cu nimic că avem televizoare 4K acum, tableta prinde praf, smartwatch-urile sunt faine dar nu prea merită 200 de euro, deci cred că o să stau cuminte, dacă nu găsește Mihaela ceva care ne trebuie musai.

Voi aveți ceva pe lista de cumpărături pentru Black Friday?

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

2 Comentarii

Lasă un comentariu