fbpx

In fiecare an apar cativa entuziasti care sustin ca blogurile nu mai au nici un viitor. Blogurile nu mai sunt misto, sunt invechite in comparatie cu noile tehnologii aparute online, lumea nu mai comenteaza pe bloguri …. ati prins ideea. Se tot spune ca bloggingul e pe moarte, ca notiunea de blog e depasita, ca bloggerii trebuie sa se adapteze sau vor dispare.

Nu neg ca exista o mica farama de adevar, au aparut multe alte tehnologii si platforme care par a fi mai interesante, mai utile, mai simplu de folosit mai cool! Multe prind pentru ca exista acel interes de a testa mereu lucruri noi. In fond blogurile au inceput sa devina populare in urma cu peste 1o ani si oamenii sunt obisnuiti sa alerge mereu dupa “the next best thing”.

Twitter e pe val, Facebook e un must have, totul acum se desfasoara in jurul networkingului, al comunicarii in timp real. Lifestreamingul e pe val. Nu mai scrii doar un post pe zi, ci transmiti tuturor ce faci pe parcursul zilei: ce citesti, cu cine te intalnesti, ce manânci, unde mergi, ce siteuri vizitezi… Pana si notiunea de intimitate la care tineam pana deunazi cu dintii a ajuns sa fie schimbata. Am ajuns sa ne expunem intimitatea oricui e interesat de ea!

Lumea vrea sa transmita informatiile imediat, cat mai simplu si cat mai multor persoane. In conditiile actuale, ce atuuri mai au blogurile, se merita sa mai scrii pe blog?

 • Blogurile sunt usor de cautat, indexat, sunt organizate. Pot cauta rapid ce a scris un blogger acum 5 ani. Incercati asta pe Facebook sau Twitter. Stie cineva tweetul ala misto cu alea doua blonde postat de nustiucine acum trei luni? Nu cred.
 • Pe bloguri poti posta articole scrise oricand, nu trebuie neaparat sa fii online. Am inceput sa scriu postul asta la munte, fara net, fara sa fiu conectat la Twitter, fara sa vad ce fac prieteni pe Facebook. Eram doar eu, muntele si Wordul, versiunea pt mobil. Poti twitterui fara net? Nu cred.
 • Blogurile permit crearea unui brand personal mai usor decat alte metode de comunicare online. Imi este mai usor sa fac legatura intre un blog si o persoana decat intre un cont de Twitter si o persoana. Pe blog te poti prezenta cum trebuie, iar citind cateva articole imi pot forma o imagine despre tine si stilul tau. In 140 de caractere nu pot face asta.
 • Blogurile nu necesita cunostinte speciale despre internet, e de ajuns sa stii cum se trimite un email. Stiati asta? Poti trimite posturi pe un blog direct de pe email, fara alte complicatii. Ai nevoie doar de cineva pentru a iti seta blogul la inceput.

Nu sunt impotriva altor forme de socializare online, din contra, imi place sa testez si sa adopt noile tehnologii aparute care usureaza comunicarea in mediul virtual. Insa consider ca noile tehnologii, noile aplicatii online aparute sunt menite sa ajute bloggingul la nivelul actual. Ma amuz cand vad cum apar in fiecare an articole care afirma ca bloggingul va dispare, blogurile sunt depasite… Facebook, Twitter, toate aplicatiile și platformele online sunt utile, dar nu afecteaza bloggingul, ci il completeaza, il imbunatatesc.

Blogurile evolueaza, noi evoluam, internetul evolueaza, iar blogurile actuale sunt o expresie a onlineului actual. Daca renunti la blog pentru o nouă platformă socială unde scrii tot ceea ce faci nu inseamna ca ai facut the next step, ci doar ca esti prea lenes sa scrii macar o data pe zi un post.

Sursa foto

10 Comentarii

 1. Pingback: De ce sa moara blogurile? - Altcineva Blog

 2. @Alex – stai jos, nota 4. Trebuie neaparat sa fie inspirat postul, nu? Creierul tau nu concepe ca cineva are neuroni pe care ii si foloseste. Daca tot citesti Copyblogger.com invata si sa folosesti ce scrie acolo.

 3. Pingback: Wordpress vs Twitter sau revenirea blogurilor : Marius Sescu

 4. Pingback: Moartea şi învierea blogurilor – parcă ar fi Paştele | Everzor's Blog

 5. Pingback: In apararea blogurilor — Marius Sescu

 6. Pingback: Bloggingul e pe moarte și în 2019

 7. Pingback: 5 idei cu care am rămas după Socialpedia de ianuarie - Blogu' lu' Andra

Lasă un comentariu