fbpx

Cum să deschizi linkurile din aplicația de Facebook pe mobil în browserul preferat

După 2 ani în care am folosit Windows Phone intens am revenit la prima dragoste, un smartphone cu Android. Schimbarea nu e legată de sistemul de operare mobil, Windows Phone e chiar fain după ce te obișnuiești cu el, dar mi-am dat seama că folosesc foarte mult aplicațiile Google (Gmail, Drive, Chrome), iar integrarea lor cu Android este perfectă, pe când pe Windows Phone lasă de dorit, pentru că prietenii de la Google ignoră aplicațiile de WP complet. Plus că vroiam ceva cu ecran mai mare. 🙂

Una din tâmpeniile cele mai mari descoperite e faptul că Facebook și-a construit propriul browser în cadrul aplicației de Android, astfel că atunci când faci clic pe un link postat pe Facebook nu ți se mai deschide direct în Chrome sau ce alt browser folosești pe telefon, ci direct pe Facebook. Poți să deschizi linkul în alt browser ulterior, dar trebuie să cauți în meniu opțiunea Open in browser, deci mai faci un clic suplimentar și inutil. Știu, mulți nici nu realizează chestia asta, dar când vezi fonturile alea urâte și cum strică browserul Facebook afișarea unor pagini ok nu poți să nu te întrebi…What the fuck?!?

Nu disperați, există o soluție pentru a scăpa de browserul Facebook pe Android. Mergeți în setările aplicației de Facebook pe telefon (cred că merge și pe IOS) și aveți grijă să bifați opțiunea Always open links with external browser, pentru ca Facebook să nu vă mai afișeze articolul în browserul lor intern, cu fonturi urâte și fără opțiunile din Chrome. Nu tu bookmarks, nu tu sharing în rețelele sociale, totul pentru gloria Facebook și a avea mai multe informații despre noi.

browser-facebook

Și da, e o tâmpenie chestia asta. Deja mulți oameni asociază Facebook cu internetul, nici măcar nu știu ce înseamnă internet, iar Facebook îi încurajează și mai mult, păstrându-i în aplicația lor mereu, chiar și atunci când vor să ajungă pe alte site-uri. Urmează partea cu Bună ziua, vreau un telefon cu sistem de operare Facebook.

Pe bune acum, voi ați remarcat faza asta cu browserul din Facebook?

Recomandă

6 Comentarii

  1. Lucru valabil si pentru twitter pe iOS. Personal, ca sa fiu sincer, nu ma deranjeaza atat de mult. Daca pe tine te costa un clic in plus, la mine e unul in minus. Deschid link pe twitter si inchid dupa ce termin, ramanand in aplicatie:)

  2. Buna. Eu nu am setarea aia in fb.. cum pot ajunge la ea? Dupa sync photos nu mai am nimic…ajutama cu un rasp please

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *