132 de copii defavorizați au primit cadouri de la Moș Crăciun

De felul meu nu mă emoționez prea ușor, dar ieri când am ajuns la Ateneul din Bacău și am văzut peste 130 de copii ce așteptau cuminți să vină Moș Crăciun, să le aducă cadourile cerute prin scrisori scrise special pentru el, nu am putut să îmi ascund o lacrimă. Meritul aparține Fundației Vodafone și voluntarilor săi, care oferă cadouri celor mici prin programul „Scrisori pentru Mos Craciun” de 7 ani de zile, peste 2000 de copii din medii defavorizate beneficiind până acum de el.

Copiii aceștia de care vă zic vin din centre sociale și de plasament, sunt suflete greu încercate, dar pline de speranță. În Bacău au fost 132 ieri la Ateneu, din județele Bacău, Galați, Iași și Suceava, dar în total în țară au fost 600 de copii defavorizați ce și-au primit  anul ăsta cadourile de la Moșc Crăciun cu sprijinul voluntarilor fundației Vodafone, în cadrul unor spectacole realizate special pentru ei. Copiii au trimis scrisorile cu dorințele și speranțele lor, voluntarii fundației au avut grijă ca ele să devină realitate, cu ajutorul unei aplicații special create pentru program.

Știu, chestia asta e o banalitate pentru mulți dintre noi, să primești cadou ce îți dorești, dar în timp ce eram printre copii mă uitam la fețele lor bucuroase când desfăceau cadourile, parcă cu neîncredere, amestecată cu speranță și uimire. Era senzațional. Poate a fost și meritul spectacolului cu marionete, poate i-a binedispus și Magicianul Augustin, dar la final toți copiii zâmbeau.

Sunt gesturi mici care contează, mai ales la vârsta în care Moșul nu e doar o poveste, ci garanția faptului că ți se întâmplă lucruri bune în viață, dacă ești cuminte și îți dorești ceva cu adevărat. Și poate am ajuns noi, adulții, prea sceptici, prea practici. Nu mai credem în miracole, credem doar în ce putem vedea. Dacă vrem să credem în minuni, e suficient să ne uităm în ochii copiilor, zic eu. Acolo e speranța, încrederea și speranța că totul va fi bine.

„Eu vreau de la tine anul acesta multe dulciuri, atat pentru mine, cat si pentru surioara mea mai mica. In afara de asta, mi-ar placea sa primesc o gecuta, mov sau rosie, o pereche de ghetute si un pulover roz. Mama mea este plecata in Anglia si tata in Italia, iar noi stam cu bunicii”, scrie Stefania, o fetita de 7 ani din Brosteni, judetul Iasi, in scrisoarea sa catre Mos Craciun.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile