fbpx

Care a fost primul vostru telefon?

Dacă aveți peste 27 de ani sunt șanse mari ca primul telefon să fi fost unul din generația cărămidă, cu antenă. De exemplu eu am fost fericitul posesor al unui Nokia 2110, o jucărie de numai 236 de grame cu ecran monocrom și care murea după jumătate de zi. Nu încăpea în nici un buzunar de la pantaloni, noroc de haină că îl puteam ascunde.

Tineți cont de faptul că acum 15 ani telefoanele nu aveau GPS, Wi-fi, ecran color, mp3 player, cameră foto și video sau touchscreen. Incredibil dar adevărat. Atunci cu un telefon mobil puteai doar să suni și să trimiți sms-uri sau, cum era la modă la începutul erei GSM la noi, să dai bip-uri, că nu îți convenea să vorbești prea mult la 60 de cenți minutul. Nu erau nici planuri tarifare cu mii de minute în rețea, când Connex a lansat cartela Kamarad cu 1 cent pe minut între prieteni se bătea lumea pe ea.

După Nokia 2110 au urmat mai multe Sony Ericsson cu clăpiță din gama T, Alcatel-uri, Nec, Sagem, iar Sony Ericsson, HTC și în final LG Optimus Black, dar știți cum se spune, primul telefon nu se uită niciodată.

Voi ce telefon ați avut la început, ce vă mai amintiți de el? (se acceptă și linkuri)

Recomandă

43 Comentarii

  1. Bosch 607!! Era incredibil!!

    Dar cel mai bun telefon pe care l-am avut a fost bineinteles un nokia, acel 5210, cu rubber Xpress-On! Foarte bun, rezistent si arata (inca) bine!

  2. Primul fu un Nokia, nu-mi amintesc cum il chema dar stiu sigur ca si-a facut treaba si arata chiar decent. Dar .. da, caramiziu. M-a insotit in liceu fara sa gafaie. Doar copii de mahari si subsemnatul aveau tel 😀 A urmat un T28s, apoi un Panasonic GD75 (very nice), T68i apoi primul smartphone cu symbian: Nokia 6260 – clapita, star trek & shit apoi P910i, P1i, HTC Hero si prezentul Galaxy S. Damn, acum ca le-am insirat … par multe.

  3. Cred ca primul meu telefon a fost tot un motorola 8700. Tin minte doar ca era un monstru de telefon si n-avea SMS. Eram prin clasa a 2-a sau a 3-a cand aveam asa ceva si tin minte ca-mi cadeau pantalonii de pe mine daca incercam sa alerg, atat de greu fiind acel telefon :))
    Apoi mi-am luat un startac si l-am folosit pana i s-a dus microfonul… foarte mult mi-a placut acel telefon

  4. eu am avut o paleta de telefon – philips fizz parca se numea , pe urma am trecut in era nokia – sincer nu imi mai amintesc modelul dar o lunga perioada am mers pe mana finlandezilor.

  5. +1 la motorola international 8700 (al meu avea sms!?), apoi nokia 3310 – best phone ever built. never apple, iar android abia de anul trecut, cand am considerat ca e suficient de matur. inainte de android – nokia e63, bun telefon si ala. uitam ca trebuie incarcat..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *