fbpx

Experiențe faine de cazare cu AirBnB

De fiecare dată când cineva îmi spune că am prea mulți bani, dacă îmi permit să fac 2-3 ieșiri din țară pe an, le explic că poți face excursii faine și cu buget redus, dacă știi puțin travel hacking. Cele mai simple metode pentru a face economii sunt urmărirea reducerilor la biletele de avion prin aplicațiile dedicate, căutarea de cazări direct de la proprietari, mâncatul în tavernele unde mănâncă și localnicii, nu la restaurantele de fițe. Totuși, cred că economiile cele mai mari se pot face la cazare. Le-am recomandat multor prieteni să se cazeze prin AirBnb când călătoresc, mai ales afară. În ultima perioadă văd că au început să apară și la noi tot mai multe apartamente și vile ce pot închiriate astfel, și chestia asta mă bucură, pentru că de obicei găsești prețuri mai ok decât la hotelieri, și poți experimenta mai autentic cum trăiesc localnicii, decât atunci când stai la hotel.

Dacă vă faceți cont prin linkul ăsta primiți până la 47 de euro reducere, pentru prima rezervare făcută pe AirBnB.

Mai jos sunt câteva fotografii făcute în cazările unde am stat în ultimul an. În general am ieșit mai ieftin cu cel puțin 30% față de cazările disponibile la hoteluri, poate chiar mai mult, și am stat mult mai confortabil, practic aveam toate facilitățile de acasă, doar că în alt oraș sau altă țară.

AirBnbApartament fain în Verona (lângă gară, la parter, în complex rezidențial închis, cu 3 dormitoare plus o mică terasă).

AirBnbApartament în Milano (două dormitoare, două băi, bucătărie plus living, la 20 minute de centru pe jos).

AirBnbApartament în Bruxelles, la 20 minute de centru (două dormitoare plus living cu canapea extensibilă și bucătărie deschisă și două băi).

AirBnb2 camere faine într-o vilă din Râșnov, (cu terasă, baie în fiecare cameră, vedere la munți plus loc de joacă pentru copii, și afară și la interior, plus multă verdeață, acces la bucătărie).

Am avut și o experiență de cazare slabă în Chișinău, tot prin AirBnb, am plătit 200 de lei pentru o noapte, un apartament cu 3 dormitoare ce erau de fapt 3 apartamente a câte 1 dormitor separat, închiriat în regim hotelier, și arătat mult mai urât în realitate decât în poze. Totuși, aici a fost și vina mea, nu am citit destul de atent recenziile și eram oarecum disperat, că am făcut rezervarea de azi pe mâine.

Vă recomand călduros cazarea prin AirBnb dacă vreți experiențe faine, să interacționați cu localnicii, sau călătoriți în grup cu copii și vreți să petreceți mai mult timp împreună. În general dacă luați cazări ce au multe recenzii sau sunt oferite de super host o să fiți mereu mulțumiți.

Dacă v-ați cazat și voi prin AirBnb și v-a plăcut un loc anume lăsați un link în comentarii, cine știe pe unde mai ajungem în perioada următoare.

Recomandă

3 Comentarii

 1. Anul ăsta ne-am răsfățat 9 zile pline în Franța, fiind și prima experiență cu Airbnb. Am avut ceva emoții față de rezervările la hotel, dar s-au dovedit nejustificate. Ba chiar acum înclin să optez pe viitor pentru Airbnb.

  Pentru Normandia (obiective turistice Mont Saint Michel – 15 km, dar și plaja debarcării aliaților din 1944 – la cca 130 km) recomand https://www.airbnb.com/rooms/16224047?source_impression_id=p3_1565272311_BhMagDSQ47S35B18.
  Pozele sunt exact ca în realitate. Grădina arată ca o grădină botanică (am făcut zeci de poze). Interiorul este mobilat în stil rustic francez, cu detalii impecabile (ex. tapițeria scaunelor avea modelul cetății Mont Saint Michel). E un mic paradis locul ăsta. Proprietatea e situată în satul Ceaux, la max 15 km de Mont Saint Michel. Semnalizarea drumurilor e perfectă, n-ai cum să te rătăcești. Noi am folosit și Waze, am ajuns fără probleme.

  La întoarcere ne-am cazat în Reims, regiunea Champagne-Ardennes, deci fix în țara șampaniei. 🙂
  Și aici am găsit un loc cu o grădină superbă: https://www.airbnb.com/rooms/3903569?source_impression_id=p3_1565273301_0%2B5G6z2FV0W6otU7
  Gazdele, cu care am avut niște discuții tare interesante, păreau că provin din vechi familii aristocrate franceze.

  Și am mai avut o cazare prin Airbnb la Blois (Valea Loirei), aranjată de fosta mea colegă și prietenă din Franța, foarte OK, am avut o vilă întreagă la dispoziție (2 familii). Trecea și TGV-ul pe acolo, ne-am cam speriat că vom face noapte albă, dar nu l-am auzit deloc, deși cred că era la cca 500 m de noi. N-am acum la îndemână link-ul, dar dacă interesează pe cineva, îl caut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *