Ce mai stii de colegii tai? Sunt online?

Am terminat un liceu cu profil real, mai exact informatica. Din multimea aia de viitor informaticieni stiu un singur coleg care are blog. Restul doar messenger, mail si atat. Fara Facebook, Twitter sau alte retele din astea sociale. Poate sunt cativa pe Hi5, nu as putea spune cu siguranta.

Am terminat Marketingul la FEAA, acum 3 ani. Din colegii de acolo il stiu doar pe Cristi sa fie prezent online, atat pe Twitter cat si cu un blog. Restul la fel, sunt pe messenger, au adrese de email si cam atat. Partea mai amuzanta e ca am terminat marketingul, si se spune ca marketingul e bagat adanc in social media, online, networking etc. Anul viitor se preconizeaza ca aproximativ 60% dintre brandurile existente, la nivel international desigur, vor fi prezente pe net in retelele sociale, pe bloguri, se vor promova prin campanii exclusiv online, ce mai, o explozie de lumina si culoare.

Partea trista vine acum. Noi, astia care ne invartim pe Twitter, Facebook, ne dam pe bloguri, citim feeduri RSS…ei bine, noi suntem intr-un glob de cristal, intr-o bula unde facem succes non-stop sau cel putin asa ne place sa credem. Ne ducem la conferinte, ne linkuim, dam RT pe Twitter, citim bloguri si stiri in engleza, incercam sa fim putin mai deschisi la minte.

Poate ca sunt un milion si jumatate de cititori de bloguri in Romania. Poate ca sunt cateva mii de utilizatori de Twitter, cateva zeci de mii de romani pe Facebook si Linkedin. Nu neg asta, chiar ma bucur.

Totusi, realitatea e ca pentru majoritatea romanilor internetul se rezuma la Yahoo Messenger, site-urile de frecat menta la job, un cont de email si poate un cont pe Hi5. Degeaba ne agitam noi sa facem campanii online super mega extraordinare, daca masa critica de consumatori nu le vede. Problema e cum faci utilizatorul obisnuit de internet sa inteleaga ca onlineul e mai mult decat Hi5 si messenger?

Am dat-o in filozofie, dar de fapt vroiam sa va intreb de colegii vostri. Cei din liceu, din facultate, mastere, mai ales cei din comunicare, marketing, IT. Cati dintre ei credeti ca sunt activi pe net?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

3
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
disparut
Member

Fostii mei colegi din gimnaziu, se limitau ca restul maselor de utilizatori la yahoo messenger si hi5.
Acum, in liceu, in clasa mea(clasa de teatru), sunt 2 fete care au si ele bloguri. Dar oricum, activitatea lor online se rezuma la ym, hi5 si blogul lor.

girmacearazvan
Member

Nu e obligatoriu sa ai prezenta online si chiar majoritatea nu au. Si retelele sociale ca si siteurile de jocuri sunt siteuri de pierdut vremea la job :). Foarte putini fac din retelele sociale un job, restul pierd vremea.

Mihaela
Vizitator

De curand colegii de liceu au inceput sa-si faca cont pe facebook. Dar majoritatea inca raman doar cu yahoo messenger si hi5. Pe twitter au cont vreo 2 colegi din clasele primare. In ceea ce priveste colegii de facultate…aproape nimeni nu are cont pe facebook, nu mai zic de twitter. In afara de mine nu mai stiu sa aiba cineva vreun blog pe care sa scrie frecvent.