Cel mai bun antivirus

Acum cativa ani foloseam antivirusul Kaspersky pentru a ma “proteja” pe net. Era acceptabil ca resurse utilizate, imi gasea toti virusii din calculator si era intuitiv. Numai ca mi s-a intamplat ca o data sa imi blocheze calculatorul, chiar cand intram in Windows. Am patit-o si eu, a patit-o si un amic si am renuntat la el. Am folosit dupa aceea Panda, Avast, Bitdefender, iar de un an si ceva folosesc AVG, versiunea gratuita, care insa nu ofera protectie completa.

La IMTO am primit de la Kaspersky o licenta pentru Kaspersky Internet Security 2010 si am zis sa il incerc, sa vad ce s-a schimbat in ultimii ani. Am fost asigurat ca noul antivirus foloseste un alt motor, are alta interfata mai intuitiva, e mult mai rapid etc.

L-am instalat aseara, kitul de instalare are cam 72 mb, dar are inclus tot ce ai nevoie pentru protectia calculatorului: scanner pentru fisiere si email, firewall, verificarea tuturor conexiunilor wireless si a aplicatiilor pornite. Pana acum vad ca se comporta bine, nu incarca procesorul si nici nu imi blocheaza calculatorul. O chestie misto este ca poti rula aplicatiile si paginile web pe care le consideri periculoase in “safe mode”.

Concluzia: nu stiu daca exista cel mai bun antivirus, fiecare are nevoi specifice si asteptari diferite. Insa e important sa testezi mai multi antivirusi, pentru a il gasi pe cel mai bun..pentru tine. Pentru un an de zile eu stau linistit cu Kaspersky.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
colaholicu

io-s multumit cu microsoft security essentials 😀

vlad gidea

Si eu stau linistit cu Kaspersky. Licenta pe care am castigat-o a venit la fix. CU o seara inainte schimbam antivirusul fiindca am fost infectat cu un HEUR Trojan Iframer care nu a fost detectat de catre Nod32. Deci pe cei care ii aud cu Nod 32 in sus si in jos ma supar de acum 😛
 
Sa speram ca la anul mai castigam o licenta. Multumesc Kaspersky!

Decoratiuni baie

Atatea virusuri si virusi… Ba gripa porcina, ba Trojan, nu mai ai liniste nicaieri. Cred ca cel mai bun antivirus  sau vaccin este precautia.