Cele mai folosite emoji

Cum, nu știți ce sunt emoji? Sunt o evoluție a emoticonurilor, combinațiile acelea de simboluri pe care le folosim (foloseam?) pentru a exprima sentimente, gen : ). Acum am ajuns la ❤️‍, iar dacă aveți un smartphone sigur ați apăsat pe ele, măcar din greșeală.

Până de curând emoji erau folosite mai ales de adolescenți și posesorii de telefoane în schimbul de mesaje, dar în ultima perioadă ajung să fie populare și pe desktop, Microsoft va oferi suport nativ pentru emoji în Windows 10, Instagram oferă posibilitatea de a crea hashtag-uri cu emoji, WordPress le suportă de la ultimul update, și lista poate continua.

Sunt multe simboluri emoji, erau 972 în Unicode 7.0, iar numărul e în creștere, plus că sunt branduri ce investesc în crearea de emoji personalizate pentru brandul lor. Da știu, e o nebunie, nici pe mine nu m-au prins prea tare, cred că mama le folosește mai des ca mine, dar Alex are dreptate, dacă vrei să vorbești pe limba tinerilor trebuie să știi cu ce se mănâncă simbolurile astea, să le integrezi în comunicarea nișată pentru adolescenți și tineri.

Și pentru că eram curios să văd care sunt cele mai populare emoji, am găsit un raport realizat de SwiftKey. Poate nu e 100% corect, dar ne ajută să ne dăm seama de trenduri.

emoji-most-used

Multe fețe zâmbitoare, fețe triste, inimioare și gesturi cu mâna. Voi folosiți emoji?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

2
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Vizitator
Andrei

Interesant. ☆(◒‿◒)☆

trackback

[…] mult despre selfies (și postează tot mai multe selfies), wearables, internetul lucrurilor și emoji, iar pe rețelele sociale se postează tot mai multe mesaje ce au și fotografii sau clipuri […]