fbpx

CERF 2008 – viitorul nu suna bine

Intre7-11 mai la Romexpo, are loc editia pe 2008. Prin 2002, targul asta era in voga. Anul trecut de exemplu promovarea a fost slaba, firmele putine, iar vizitatorii…

La 190 de euro pe metru patrat, cat e chiria anul asta, cred si eu ca se gandesc firmele de doua ori, inainte sa se prezinte la CERF. Pai daca vrei sa faci impresie buna, iti trebuie neaparat macar 100 de metri patrati. Pe langa chirie si taxe, urmeaza distractia: standul, produsele expuse, demonstratiile de produse, logistica, materialele pentru stand, devize, aprobari, materiale promotionale, invitatii pentru clienti, promovarea mass-media. Pentru ce?

Pentru cativa mii sute de gura-casca? Pentru doua trei contracte, pe care poate le inchei in timpul targului?
Poate pentru notorietate, deoarece multe companii inca merg pe ideea: daca nu sunt la targ, inseamna ca nu exist. Totusi, o treaba facuta ca lumea te ajunge pe la 20.000 – 30.000 de euro. Ei, de banii astia, multe firme isi pot face niste campanii de promovare care asigura o notorietate de 10 ori mai mare, decat cea adusa de participarea la CERF.

Si nu numai CERF-ul este in situatia asta, ci majoritatea targurilor. Lumea este din ce in ce mai bine informata, gaseste pe net toate resursele, clientul este deja educat, nu mai merge ca sa caste gura (bine, mai sunt unii). Merg direct in magazine si isi cumpara produsul dorit.

Pana la urma, daca se mai participa sau nu la targuri este o chestiune de moft!

Recomandă

5 Comentarii

 1. “La 190 de euro pe metru patrat…”
  Pretul pe mp este cuprins intre 99-144 euro / mp neamenajat si 129-189 euro/mp amenajat!

  Pai daca vrei sa faci impresie buna, iti trebuie neaparat macar 100 de metri patrati….pt 100 mp se plateste 114 euro / neamenajat si 149 euro / mp amenajat

  “Pe langa chirie si taxe [ce fel de taxe], urmeaza distractia: standul, produsele expuse, demonstratiile de produse, logistica, materialele pentru stand, devize [pt ce deviz??], aprobari [pt ce aprobare?!?], materiale promotionale, invitatii pentru clienti, promovarea mass-media”

  Mi se pare total exagerate aceste afirmatii!!!
  NU mai dezinformati lumea!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *