fbpx

Cola Steaua – pentru microbistii care beau suc

Chiar nu imi vine sa cred, dar pare adevarat. Steaua Bucuresti a lansat un suc cu aroma de cola care ii poarta numele: Cola Steaua. Designul sticlei si al etichetei e ieftin, de duzina, dar cred ca si sucul e destinat segmentului low. Daca anuntul lansarii aparea pe 1 aprilie ar fi fost o gluma foarte buna, dar acum, in noiembrie, mi se pare doar o miscare de marketing gresita.

Cola Steaua

Reteta a fost dezvoltata si produsele vor fi livrate de catre Doehler Group, companie din Germania, lider mondial in domeniul productiei de ingrediente pentru industria bauturilor racoritoare. Este o bautura fara conservanti, care contine doar arome naturale si are un gust inconfundabil de Cola, care te energizeaza de la prima pana la ultima picatura, dandu-ti avantul de care ai nevoie pentru cel putin 90 minute. Se consuma, de preferinta, rece pentru a te bucura pe deplin de gustul care te marcheaza.

Tot nu pot sa inteleg: de ce Cola? Da, declara ei ca din totalul de băuturi carbogazoase vandute la noi, cola reprezintă 49 la sută, dar ce legatura are asta cu Steaua, cu fotbalul? Nu cred eu ca suporterii Steaua vor cumpara cola cu numele echipei preferate inaintea meciurilor, acasa sau pe stadion. Stiti de ce? Pentru ca microbistii nu sunt consumatori de cola, ci de…surpriza, BERE! Multa bere.

Daca Steaua ar fi scos o bere sub brandul propriu sau impreuna cu unul din producatorii romanesti mi se parea o miscare foarte desteapta de marketing. In conditiile actuale, cu Steaua Cola, singura impresie cu care raman este ca e o gluma proasta. O fi 1 aprilie azi si nu stiu eu?

Voi ati cumpara sucul asta?

Recomandă

10 Comentarii

  1. E ceea ce in teoria de marketing se numeste diversificare conglomerat. Nu e o mutare tocmai rea si cred ca s-au inspirat de la marile cluburi din afara care au tot felul de linii de produse pentru fani. De ce nu bere? Simplu, pentru ca nu puteau vinde bere pe stadion in timp ce aceasta Cola va fi usor de impus. In plus, romanii sunt destul de educati in directia berii, piata e matura, saturata si ar fi fost destul de greu. Gandeste-te de cand nu s-a mai lansat un sortiment de bere nou in RO?

  2. Au scos si bere …vezi pe blogul meu . Mai mult , joi la meciul cu Liverpool in apropierea stadionului se va comercializa si bere fara alcool Steaua ,seminte ,cozonac si covrigei Steaua.
    Iti spun din surse sigure 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *