fbpx

Condamnat la închisoare pentru un tweet

Cam asta e povestea din spatele condamnării lui Liam Stacey, un student englez, la 56 de zile de închisoare. De St. Patrick’s Day Liam a postat de pe contul @LiamStacey9 mai multe mesaje ofensatoare la adresa fotbalistului Fabrice Muamba, care s-a prăbușit pe teren în timpul unui meci.

Primul lui tweet – “LOL, F___ Muamba. He’s dead!!! HAHA,” a atras atenția unor utilizatori de Twitter, care după ce au răspuns mesajului postat de Liam au primit și ei înjurături din partea studentului, iar ulterior au alertat autoritățile. Procurorul a menționat că sentința a fost dată pentru limbaj rasist. Găsiți întreaga poveste pe Mashable.

Dacă Liam își merită sau nu condamnarea e greu de spus, dar asta demonstrează, încă o dată, faptul că pe internet trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru faptele și cuvintele tale. Nu poți arunca cu noroi în stânga și în dreapta și apoi să spui – nu am fost eu sau nu știu ce s-a întâmplat, cred că eram beat.

Sunt reguli simple care trebuie urmate atunci când ești activ online. Problemele apar atunci când credem că pe internet nu există reguli.

Recomandă

4 Comentarii

  1. Internetul a fost conceput cu o baza de date ce va ingloba cunoasterea omului din cele mai vechi timpuri si pana azi. Si noi stam sa arestam studenti ca posteaza chestii ofensatoare mai bine il exmatricula…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *