fbpx

Cosmote oferă utilizatorilor Prepay o extraopțiune cu minute incluse către reţele mobile din Europa

Era și timpul ca un operator telecom să spargă gheața, dar nu știam care dintre ei va fi primul. Deja Uniunea Europeană discută despre o nouă scădere a tarifelor pentru apeluri internaționale și în roaming. În plus, m-am săturat să aud de reclame care promovează oferte cu sute de minute internaționale, dar doar pe fix. Să recunoaștem, câți dintre noi avem rude și prieteni plecați afară care au un telefon fix?

Eu am rude și prieteni în Italia, Spania, Germania, Franța, Elveția, Olanda. Surpriză, dintre toți cei plecați o singură persoană are un număr de telefon fix. În schimb, toți au telefoane mobile, deci o extraopțiune cu minute internaționale care ne permite să sunăm pe mobil e perfectă. Oferta lansată de Cosmote acum sunt sigur că va prinde bine la cei care au familie sau prieteni în țări din Europa, mai ales că e lansată în preajma sărbătorilor, când lumea vorbește mai mult.

COSMOTE România lansează Xpand, prima extraopţiune pentru cartela preplătită care include minute naţionale ce pot fi utilizate şi către reţelele mobile din şase ţări din Europa, oferind clienţilor posibilitatea de a fi mai aproape de cei dragi plecaţi în străinătate. În plus, clienţii pot activa ON TOP-ul Xtra peste noua extraopţiune, primind mai multe beneficii la un preţ foarte accesibil.

Astfel, COSMOTE România introduce extraopţiunea Xpand disponibilă pentru toţi utilizatorii Cartelei COSMOTE, oferind 75 de minute naţionale şi internaţionale către reţele fixe şi mobile, 75 de SMS-uri naţionale, 75 MB pentru trafic de date, 3.000 de minute,SMS-uri în reţeaua COSMOTE şi minute către reţeaua fixă Romtelecom. Minutele internaţionale pot fi folosite pentru a vorbi către reţele mobile din Italia, Spania, Franţa, Ungaria, Germania, Marea Britanie, SUA, Canada, Israel şi către reţele fixe din Uniunea Europeană, SUA, Canada şi Israel. Extraopţiunea Xpand este disponibilă pentru doar 5 euro pentru orice cartelă COSMOTE, poate fi activată de două ori pe lună şi are valabilitate de o lună.

De asemenea, extraopţiunea Xpand este completată de opţiunea On top Xtra care oferă pentru doar 1 euro: 50 de minute naţionale şi internaţionale către reţele fixe şi mobile care, de asemenea, pot fi utilizate către reţelele mobile din Italia, Spania, Franţa, Ungaria, Germania, Marea Britanie, SUA, Canada, Israel şi către reţelele fixe din Uniunea Europeană, SUA, Canada şi Israel plus 50 MB trafic de date şi 2.000 de minute, SMS-uri în reţeaua COSMOTE şi minute în reţeaua fixă Romtelecom.
Noile oferte promoţionale sunt disponibile începând cu 12 aprilie 2012 până pe data de 26 aprilie 2012.

Detalii pe site-ul Cosmote. De reținut că extraopțiunea se va reactiva automat lună de lună dacă aveți 5 euro în cont și e valabilă până pe 26 martie 2013, dar trebuie activată până pe 26 aprilie anul ăsta.

Oferta mi se pare tentantă fie și numai pentru minutele internaționale, practic cu 6 euro poți vorbi 125 de minute pe mobil în Italia, Spania sau celelalte țări menționate, pe lângă minutele și sms-urile din rețeaua Cosmote și Romtelecom. E mai ieftin chiar decât apelurile prin Skype sau alte servicii VoIp testate de mine, sunt curios acum de calitatea sunetului.

Mai știți oferte similare cu minute internaționale valabile pentru apeluri pe mobil la alți operatori telecom din România?

Recomandă

13 Comentarii

 1. Tot eu, sa nu spui ca nu fac comentarii: Pentru 7 euro la Orange ai 2800 minute si mesaje in retea, 100 minute nationale si internationale pe mobil si fix (Europa, SUA si Canada), 100 mesaje nationale si 100 MB trafic

 2. @monica – minutele internaţionale pentru reîncărcarea de 7 euro pot fi utilizate către mobil şi fix pentru a apela numere din SUA, Canada şi ţări ale Uniunii Europene cu excepţia Bulgariei, Estoniei şi Sloveniei şi a numerelor cu următoarele prefixe…

  Acum am văzut, doar că ei te condiționează să încarci cu 7 euro de care oferă 100 de minute internaționale, și din ce am văzut nu sunt valabile pt toate rețelele mobile, cel puțin pt Italia. Să văd acum dacă este vreo steluță și la Cosmote legată de rețele.

 3. Si la Cosmote e la fel, as far as I know 🙂 Si ei te conditioneaza cu 5 eur si ai 75 de min .
  La Orange ai si abonamente , Flamingo se numesc, special pentru convorbiri internationale.

 4. Extraoptiunea de la Cosmote are cateva avantaje: pret (5 euro pt 75 minute, 6 euro pt 125 minute), posibilitatea de a suna in orice retea mobila din cele 6 tari. Fiti atenti la Orange ca exista o lista cu prefixe excluse de la extraoptiune.
  Am scris despre asta aici: http://urlm.in/mcsp

 5. Sunt in cosmote minute internationale care poti sa le folosesti si in retele mobile din UE fara sa ai credit. Si numai ia si la unu si la altu cum era. Eu am asa ceva. Vorbesc si in germania si in italia.

 6. de ce nu pot suna in grecia am cartele prepay am optiune si 5 euro credit nici pe minute dar nici pe bani nu am putu lua legatura cu cel apelat.imi raspundea robotul in limba grecilo .de ce se intampla asta

 7. Eu astept ziua cand voi circula prin Europa fara plata roaming. Ma intreb, in SUA cand trec americanii prin Florida, Ilinois, ce au ei pe acolo intre atatea state, platesc taxa de roaming cand suna acasa ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *