fbpx

Cu drag

Citeam pe Facebook că încă sunt persoane care apreciază atunci când li se răspunde “cu drag” la “mulțumesc”, pentru că e o expresie sinceră, caldă, simplă, de impact. Problema, zic eu, este că a devenit atât de populară, încât sunt șanse mari ca până și tipa de la ANAF să îți răspundă cu drag atunci când îți pune proprire pe conturi, deci expresia s-a dus în derizoriu.

Exagerez un pic, dar constatarea cinică este că nu mai zice aproape nimeni “cu drag” de plăcere, din inimă, a devenit un fel de automatism, oamenii zic și ei ceva acolo, ca să scape de tine mai repede. Cu 10-15 ani în urmă era ceva interesant, diferit, acum e doar conversație de umplutură. Și mie încă îmi place expresia, dar e tot mai greu să disting între cei care o folosesc pe bune și cei care o rostesc din reflex sau la mișto.

Voi aveți vreo expresie pe care o folosiți des, din reflex?

cu drag = din toată inima, bucuros, prietenos

Nu am mai scris pe aici, dar unul din cele mai citite articole de pe blog este cel cu Cele mai folosite formule de încheiere pentru emailuri. Poate părea ciudat, dar zeci de oameni caută zilnic pe internet idei despre cum să încheie un email, că nu se gândesc să fie sinceri, și încheie Cu stimă sau Cu respect. Numai zic, dacă primiți emailuri încheiate clasic, să știți că e și vina mea.

Cu drag. 🙂

Recomandă

5 Comentarii

 1. multumesc/cu placere
  stranut 1/noroc
  stranut 2/santate
  stranut 3/la multi ani
  stranut 4/da’ mai du-te-n plm!

 2. Din reflex, atunci cand aud cuvantul ORDINE imi vine sa urlu NU FACI DUMNEATA ORDINE … :))

  Altfel, expresia pe care o folosesc din ce in ce mai des si de care vreau sa scap este: O MARE NENOROCIRE, PRIETENI! (atunci cand primesc o stire atat de tembela incat nu am ce altceva sa spun)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *