Cum adaugăm watermark imaginilor de pe blog

Dacă eşti blogger cu siguranţă te-ai confruntat cu dilema asta: am câteva fotografii, vreau să le urc pe blog, dar vreau să adaug logo-ul blogului, un text sau adresa blogului pe ele. Cum procedez?

watermark poze

Da, poţi să le adaugi uşor în Photoshop, dar majoritatea nu au nevoie de softuri complicate pentru un lucru care se poate face într-un mod simplu. Nu obişnuiam să adaug watermark pozelor făcute de mine şi urcate pe blog, dar când te trezeşti cu imaginile preluate de ziare şi site-urile de ştiri, folosite fără ca măcar sursa să fie menţionată ajungi să îţi schimbi percepţia asupra problemei. Devii realist.

Eu sunt destul de relaxat când vine vorba de adăugarea watermark-ului, de regulă folosesc opţiunea de Watermark din XN View (dacă aveţi mai multe fotografii pe care vreţi să le personalizaţi mergeţi în Tools – Batch processing şi selectaţi watermark în tabul Transformations).

Totuşi, dacă vreţi alternative şi mai simple, există aplicaţii online care fac acelaşi lucru, adaugă watermark pe fotografiile dorite, fără a descărca nimic pe calculator:

  • Pickmarkr – poţi adăuga watermark pe fotografiile din calculator sau poţi prelua fotografiile direct din contul Flickr. Watermark-ul poate să fie text sau o imagine. Bonus, poţi redimensiona fotografiile. Mi se pare cel mai ok.
  • Watermark Tool – poţi adăuga doar text în versiunea gratuită şi poţi seta nivelul de transparenţă.

Voi ce program folosiţi pentru a adăuga watermark pe imagini?

Recomandă prietenilor!8
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Mihai Ioan
Vizitator

ha, merci 🙂 chiar aveam nevoie de ceva de genul asta pentru un proiect.

cipoc
Vizitator

photomark professional:)

HaiPa
Vizitator

In XnView, atunci cand dai click pe “batch processing”, din dreptul optiunii “Format”, e bina sa dai click pe butonul “Options” si sa alegi la “Quality” ceva peste 90.
Default e pus pe 80, adica imaginile cu watermark vor fi la 80% din calitatea posibila(nu stiu daca e chiar procente dar ca si idee).
Cu cat pui numarul mai mare cu atat iese si fisierul mai mare insa si calitate pozei finale e mai buna.
Eu sunt maniac la jpeg-uri cu calitatea si nu imi place sa vad pixelare asa ca aleg mereu 90-95. In PS pun mereu 100.

Petru
Vizitator
Petru

Eu folosesc Paint

Anca M.
Vizitator

Util articolul, chiar aveam nevoie sa folosesc aceasta optiune si nu stiam cum sa fac. Multumesc.

Anda
Vizitator

Eu am incercat mai multe softuri pana am ramas la Visual Watermark. Poti face tot ce vrei. Adaugi poza, logo, text. Ajustezi transparenta, orientarea, ii adaugi efecte, culori, muti watermarkul pe unde vrei etc. Si, cel mai important, mi se pare indicat pentru volum mare de poze pe care trebuie sa aplici watermark. Practic, adaugi un folder intreg, bagi watermarkul dorit si done.

marina
Vizitator

Super articolul, multumiri