fbpx

Cum am alimentat eu mașina la AutoMat

Zilele astea am profitat de căldura de afară și am tras o fugă la spălătorie, săraca mea mașină era de nerecunoscut, cred că nu mai făcuse baie ca la carte de prin decembrie. Ajunsesem de acum să mă murdăresc când mă urcam în ea.

După ce am spălat mașina am zis să fac o vizită și la AutoMat, benzinăria automată de care v-am mai povestit pe blog. Tocmai ce primisem de la ei un card de combustibil pentru a testa pe propria piele alimentarea cu carburant, să mă conving că e chiar atât de rapidă pe cât spun ei. Am ajuns la Realul din Bacău, în parcarea căruia se află și benzinăria, și am oprit în dreptul stației, fără să aștept la coadă. Ca idee, prețul la motorină era mai mic decât la benzinăriile din zonă.

După cum mă așteptam, totul a decurs foarte repede. Am introdus cardul de alimentare, am selectat pe ecran suma cu care vreau să încarc, am introdus codul PIN, am ridicat cardul și activat pompa apasând butonul cu simbolul pompa și am alimentat. Asta a fost tot, fără stat la coadă, nervi sau agitație. Nu cred că a durat 5 minute să îmi fac plinul, cu tot cu plată. Normal că se poate achita și cash, cred că dacă plăteam așa scoteam sub 4 minute, nu mai pierdeam timp cu introducerea codului pentru  card.

Am uitat să zic că au și mănuși de unică folosință ca să nu te murdărești pe mâini când bagi pompa în rezervor, plus că totul era impecabil de curat în jur, aveam impresia că ma aflu pe un petic de pământ nemțesc. Deci se poate și la noi să alimentezi rapid, ca un domn!

Aș fi stat și la o cafea la AutoMat, dar mă grăbeam, eram cu fetele în mașină și ele vroiau să meargă la shopping, prin magazine, dacă tot ne aflam la Real. Ăsta e un alt avantaj al benzinăriei automate, nu trebuie să faci un drum special pentru a alimenta, faci plinul atunci când mergi la cumpărături.

Câteva fotografii cu mine făcând plinul la AutoMat, prins asupra faptului:

Voi cât timp pierdeți când faceți plinul la mașină?

Recomandă

9 Comentarii

 1. Prefer metoda clasica. Nu-mi ia mai mult de 3 min. Si nu vad niciun dezavantaj. Coada poate fi si la automat, iar cat iti ia tie sa bagi pinu, eu deja am primit bonu de la casier 😀

 2. La masina 15 minute, iar la moto 10 minute. Mai mult stau la rand sa platesc. Prima data am vazut benzinarii automate in Italia, mi-a placut modul scuterelor de a alimenta acolo. Nice! In Satu Mare doar intr-un singur loc poti avea parte de asa ceva.

 3. Si eu sunt tot adeptul metodei clasice.Depinde de momentul cand faci plinul,daca e coada,insa si automatul are avantajele lui.Deci pana la urma exista si avantaje si dezavantaje.

 4. Alimentarea poate fi chiar un ritual :)) La noi in oras la fel stau masinile una dupa alta, insa sunt multe trucuri cum poti sa ajungi sa alimentezi in doar cateva minute comparand timpul in care ai face asta daca stai la rand.

 5. @gm – la AutoMat nu prea am văzut coadă, din fericire. Diferența e că la benzinăriile clasice stai la coadă ca să alimentezi și după aia mai stai la una ca să plătești.

  @sibianul – o să le zic, poate a fost o defecțiune tehnică, am prieteni care alimentează și nu mi-au zis de probleme cu banii.

  @sunshine – din ce am înțeles rețeaua AutoMat e în extindere.

 6. @sibianul – am trimis problema la AutoMat, uite ce au zis ei:

  „ Terminalul de plata accepta mai multe tipuri de bancnote: 5 lei 10 lei 50 lei 100 lei , informatie afisata si in statie, sub fanta in care se introduc bancnotele.
  Toate bancnotele indoite, murdare, rupte sau deteriorate in vreun fel, nu sunt acceptate, deci este posibil ca bancnota introdusa de dvs in terminal sa fi avut una din problemele enumerate mai inainte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *