Cum descurajezi concursomanii de pe internet

Recunoști ușor vânătorii de concursuri și premii, concursomanii. Sunt cei care au pe profilul lor de Facebook doar share-uri date diverselor pagini de Facebook care fac concursuri de genul Like și Share pentru… Sunt cei care comentează monosilabic la concursurile de pe bloguri, cu comentarii care se rezumă la Vreau și eu… Sunt cei care vin doar pentru concursuri, pentru premii, iar după aceea pleacă și nu îi mai vezi niciodată, nici pe pagina ta de Facebook, nici pe blog.

Am avut multe concursuri pe blog de-a lungul timpului și de regulă dădeam premiile prin tragere la sorți celor care lăsau un comentariu. Totuși, mi-am dat seama că nu e o strategie eficientă, pentru că descurajează oamenii care chiar sunt dispuși să muncească pentru premii. Și am schimbat puțin sistemul.

La concursul cu licențe Bitdefender am spus că nu voi mai acorda premiile prin tragere la sorți, ci în funcție de cât de interesante sunt comentariile. Da, eu sunt juriul. Am primit mai puține comentarii ca de obicei, dar mult mai interesante, mai creative, sunt cititori care chiar și-au făcut temele pentru a participa și merită acele licențe. Nu era corect față de ei să le acord aceleași șanse cu ceilalți care comentau de umplutură.

Lecția e simplă, pentru orice fel de concurs online, dacă vreți să descurajați concursomanii cereți-le participanților să demonstreze puțină creativitate, să muncească un pic. Alegeți un juriu și menționați criteriile pe baza cărora vor fi desemnați câștigătorii, ca să nu fie discuții. Da, veți avea mai puțini participanți, dar cei care participă vor fi mai interesați de premiile oferite și de brandul vostru decât cei care participă la toate concursurile de pe net, plus că vor genera mai multe discuții despre concurs în rândul prietenilor lor. Numai zic.

Foto: Young sport couple in starting position via Shutterstock

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ioan Mihai

Pai e simplu, sunt genul de oameni care nu fac mai mult decat le ceri.

Alex

ai dreptate, genul de individ “turma”, care nu poate gandi pentru el si face doar ce i se cere, cu conditia sa fie ceva simplu si sa nu implice gandire

ZeList

Top 5 Posturi: Cum descurajezi concursomanii de pe internet (mariussescu.ro) http://t.co/lQlpyXr4C1

dan

Mda…ai si nu ai dreptate. Deci…atunci cand organizezi un concurs il faci in parteneriat cu cineva. Acel cineva vrea sa aiba cat mai multi participant. Sunt absolut de acord cu tine in ceea ce priveste concursomanii ( chiar nu o spun cu rautate ) pe ei ii vad in site doar cand am un concurs, in rest pauza. Deja i stiu. Am incercat si cum ai zis tu, cu comentarii, si e adevarat ca am primit supercomentarii dar…putine! Cand am expus rezultatul clientului “dar de ce acum doar…20 de concurenti?” E greu sa impaci si capra si varza. Daca vrei… Citește tot »