fbpx

Cum fac unii reclamă gratuită brandurilor

Sunteți genul căruia îi plac hainele de firmă, cu numele brandului afișat vizibil și cât mai mare pe tricouri, geci, încălțăminte sau pantaloni? Felicitări, faceți reclamă brandului respectiv…moca, fie că vă place sau nu. Tinând cont de faptul că ați dat și bani pe hainele respective, sper că vă place!

nike

Eu am o problema, mai ales cu hainele. Acum ceva timp dacă intram într-un magazin de haine și vroiam să scap rapid de vânzătoare îi ceream un tricou negru, simplu, fără nici un logo sau un text scris pe el. În 95% din cazuri nu aveau așa ceva în magazin. Da, majoritatea poate că prefera hainele cu scrisuri și imprimeuri pe ele. Eu nu, prefer hainele simple, discrete, unde logo-ul brandului este plasat cât mai discret, dacă nu chiar lipsește complet.

E mereu o provocare pentru mine să găsesc un tricou simplu, o pereche de pantofi sport pe care să nu scrie mare numele producătorului sau o pereche de blugi unde brandul să apară doar pe etichetă. Când găsesc ceva ce îmi place îmi cumpăr uneori câte 2 perechi.

Poate că exagerez eu, dar nu înțeleg de ce ar dori cineva să poarte pe el haine care țipă de la o poștă – sunt îmbrăcat cu țoale de firmă!?!

Alt exemplu – ați remarcat vreodată că pe suporturile auto de la numerele de înmatriculare este trecut numele și site-ul dealerului de unde a fost cumpărată mașina? Clienții sunt mulțumiți de mașină și de faptul că primesc suporturile moca, dar nu realizează că promovează gratuit acel dealer.

Cred că același lucru se poate aplica și la mașini, cumpărăm mașina și pe toată perioada utilizării ei promovăm acel brand, doar avem plăcuțe cu brandul lipite atât în spate cât și pe grila din față. Lista ar putea continua, practic orice produs cumpărat de noi cu logoul vizibil ne transformă în promotorul acelui brand.

Vrei să fii o reclamă mișcătoare? Nici o problemă! Totuși, înainte de a cumpăra un produs pe care brandul apare peste tot la vedere gândește-te că unii câștigă bani pentru a promova acel produs, pe când tu o vei face gratuit. Merită?

Recomandă

15 Comentarii

  1. Marius, n-ai înțeles; și eu am spus în articolul respectiv că nu port/cumpăr produse cu brandul la vedere, dar am aflat pe pielea mea că brandurile cunoscute sunt mai bune decât cele necunoscute.

  2. pe unii nu-i intereseaza ca fac sau nu reclama brandului, tot ce conteaza pentru ei este faptul ca-i vede lumea cu haine de firma… si din pacate, pentru multi, hainele-s singurele chestii cu care se pot lauda, daca intelegi ce vreau sa zic 🙂

  3. E o chestie specifica firmelor ce produc haine cu rulaj mare.
    Niciodata nu ai sa vezi lucruri de genu la designeri cu renume. Bine, LV e exceptia. 🙂

  4. Daca vrei tricouri simple cauta la Springfield. Idea e ca hainele capata o valoare mai mare daca e de firma si pe langa faptul ca platim brandul le mai facem si reclama. Dar rareori gasim calitatea care ne-o ofera.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *