Cum ne alegem prietenii pe Facebook?

Nu sunt genul care caută să ajungă la limita de 5000 de prieteni pe Facebook, pentru asta am făcut blogului o pagină de Facebook dedicată.

prietenii de pe Facebook

Din contră, când e vorba de contul meu personal încerc să mențin numărul prietenilor cât mai mic posibil. Astfel reusesc să fiu la curent cu ce se mai întâmplă prin viețile lor fără a pierde mult timp conectat la rețea. Cu alte cuvinte, nu adaug pe oricine pentru că nu vreau să mă aglomerez cu informații irelevante pentru mine.

Desigur, pentru a găsi și mai ușor informațiile am aranjat prietenii pe liste: în primul rând familia, apoi prietenii apropiați, foștii colegi de facultate, colegii de la diversele joburi prin care am trecut, amicițiile realizate online, alte persoane etc. Până de curând sistemul părea să funcționeze cum trebuie. Până de curând.

Prima regulă pentru a adăuga o persoană la prieteni până acum era să o fi întâlnit și în viața reală, nu doar pe net. Problema e că în ultimul timp interacționez cu tot mai mulți oameni pe care i-am cunoscut online, cu care mă înțeleg foarte bine și cu care vreau să păstrez legătura. Discutăm pe email, Twitter, Yahoo Messenger, Skype și chiar am impresia că îi cunosc pe oamenii ăștia. Sansele să mă întâlnesc cu ei în viața reală prea curând sunt destul de mici. Unii sunt în alte orașe din România unde nu voi ajunge în viitorul apropiat (cred), alții se află prin alte țări.

Teoretic, Facebook ar fi tocmai bun pentru a păstra legătura cu ei, din moment ce mă interesează persoana lor. Practic, nu m-am întâlnit cu ei, deci ar trebui să îmi încalc prima regulă folosită în filtrarea prietenilor pe Facebook. Aici e dilema. Ce fac?

Voi cum procedați cu prietenii de pe Facebook, adăugați orice persoană care vrea să vă devină prieten sau îi selectati cu grijă? Dacă îi selectați, ce criterii folosiți?

Recomandă prietenilor!2
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
WaTzaP
Vizitator

Cu aceeasi strictete adaug si eu persoanele pe Facebook.
Eu am vreo 20 prieteni, in general fosti colegi.

Dar de curand am adaugat si 1 strain, doar pentru faptul ca-mi place cum scrie si-l urmaresc de ceva timp.

Ahmed Emrah
Vizitator
Ahmed Emrah

Eu nu inteleg dc unele persoane de pe fb pe care nu le cunosc ma adauga in lista:|?