fbpx

Cum pierdeam 100 de lei lunar fără să știu

Am mai scris despre marketing afiliat pe blog (cum facem bani din marketing afiliat, recomandări pentru prieteni), nu am mai pus multe articole pe tema asta pentru că nu e un domeniu în care sunt specializat, nu mă întrețin din asta, deși câștig cam lunar din comisioane, uneori mai mult, alteori mai puțin.

În esență principiile marketingului afiliat sunt simple, găsiți un domeniu pe care sunteți buni, scrieți articole interesante pentru cititori pe blog sau site, vă afiliați la magazine care oferă comisioane pentru vânzări, fie prin 2Parale fie prin Profitshare, inserați linkuri cu produsele care sunt la prețuri ok din acel domeniu în articole și sperați ca cititorii să aibă încredere în recomandările voastre și să cumpere.

Ce am uitat să menționez este că recomandările astea se aplică și pentru articolele mai vechi de pe site sau blog, nu doar pentru cele pe care le veți scrie pe viitor. De exemplu eu aveam pe blog 2 articole despre anvelope și baterii auto, care apar bine în Google. Le-am scris când am avut probleme cu mașina, în timp au adunat multe comentarii, sunt ca un fel de forumuri, și oamenii intră acolo, caută recomandări, vin cu opinii, și intră minim câteva zeci pe zi, chiar sute când vine iarna.

Nu m-am gândit să fac bani din articolele astea, până când mi-a dat prin cap să inserez 2 linkuri afiliate către bateriile auto și anvelopele de pe eMag, acum vreo 2 luni, pe principiul Și dacă… Surpriză, oamenii dau clic pe linkuri, ba chiar și cumpără, că sunt prețurile ok. Cred că media lunară e pe la 100 de lei din comisioane, și a durat doar 5 minute să pun linkurile în articole.

Morala e simplă, dacă vreți să faceți bani din marketing afiliat nu vă gândiți doar la idei noi de articole, ci analizați și articolele vechi de pe site sau blog, vedeți care sunt cele mai accesate și dacă puteți recomanda produse utile cititorilor care intră pe acele articole.

S-ar putea să fiți surprinși.

Foto: Businessman recommends to buy something via Shutterstock

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *