fbpx

Cum să faci un redirect

Nu pot să pretind că sunt expert în online şi chestii de programare, dar avantajul blogului este că de când scriu aici am fost nevoit să învăţ şi unele lucruri legate de administrarea unui site, de exemplu cum să faci un redirect, astfel încât toţi vizitatorii tăi să ajungă pe aceeaşi pagină sau landing page, cum îi zic englezii.

Nu e ceva complicat, trebuie doar să adaugi două linii de cod, dar poate însemna enorm pentru cineva care îţi tastează adresa site-ului direct în browser şi nu ajunge unde trebuie, plus că şi Google va vedea două site-uri diferite în loc de unul singur, dacă nu ai redirect.

Exemplul de azi, că tot am absolvit FEAA prin 2006. Am vrut să intru pe site-ul lor să văd ce mai e pe acolo. Ştiam că adresa e feaa.uaic.ro, doar că dacă o tastez în browser ajung pe:

feaa eroare

Totuşi, dacă tastez www.feaa.uaic.ro e totul în regulă:

feaa ok

Da, un redirect la vremea lui, plasat în fişierul .htaccess pe server, te poate salva de multe probleme:
1.
RewriteEngine On
2.
rewritecond %{http_host} ^siteultau.ro
3.
rewriteRule ^(.*) http://www.siteultau.ro/$1 [R=301,L]

Recomandă

2 Comentarii

  1. Partial ai dreptate, de la un anumit punct as putea spune chiar ca este o particularitate si pot exista si alte cazuri:) Ca sa faci redirect, asa cum ai spus tu, hostul respectiv in primul rand trebuie sa existe, ceea ce nu se intampla acum, nu exista nicio inregistrare DNS care sa rezolve feaa.uaic.ro. Apoi trebuie sa fie setat in configul demonului de httpd care o fi el ca-s mai multe, nu neaparat apache, dar tind sa cred ca-i apache fiind cel mai popular mai ales pe linuxuri. Daca nu e setat duce implicit catre ce are el setat serverul implicit pe ip-ul pe care se setat siteul eaa.uaic.ro pe dns. in rest se aplica ceea ce ai zis tu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *