fbpx

Cum se parchează în Paris

Unul din lucrurile care m-a surprins când am fost în Paris a fost dificultatea găsirii unui loc de parcare. Ok, Bucureștiul e aglomerat și plin de țigani care îți cer taxă de parcare, dar în Paris e aproape imposibil să găsești un loc de parcare, iar când îl găsești stai la coadă ca să parchezi sau descoperi că spațiul e mult prea mic. Nu mai zic de taxele din parcările private, care începeau de la câțiva euro pe oră. Toți francezi din afara Parisului îmi spuneau că atunci când merg în oraș lasă mașina la intrare în oraș și circulă cu metroul.

Cei de la Ford au exploatat problema parcărilor din Paris pentru a promova Active Park Assist, tehnologia Ford care ajută șoferii să parcheze mașinile în cele mai înguste spații fără accidente. Ei au instalat un joc de Pinball uriaș îmtr-o parcare aglomerată, iar barele de protecție ale mașinilor erau conectate la joc prin senzori. Șoferul care a lovit barele mașinilor din fața și spatele lui de cele mai multe ori a primit un premiu.

Recunosc, și eu aș avea nevoie de tehnologia asta de asistență când trebuie să parchez cu fața între 2 mașini, deoarece m-am obișnuit încă din timpul școlii de șoferi să parchez doar cu spatele. Voi cum vă descurcați la parcat mașina?

Recomandă

8 Comentarii

  1. nu ma vede si pe mine cineva ca ma chinui sa parchez cum trebuie ? poate ma pricopsesc si eu cu o masinuta noua. hehe, oricum ar fi, e ingenioasa ideea celor de la Ford.

  2. Confirm ca asa se parcheaza la Paris: impingand masina din fata si cea din spate. Varul meu care sta acolo glumeste si nu prea spunand ca asa iti dai seama daca cineva si-a luat masina noua in Paris, fiindca toate celelalte au lovituri in fata si spate de la manevre din astea.

    Scuterele mai sunt folosite mult pe acolo tot fiindca sunt mai practice decat masina.

  3. super tare, cand i-am aratat asta lui taicamio nu ia venit sa creada, oricum stiam de indemanarea soferilor francezi, intodeauna am incercat pe cat posibil aceasta tara. nu-mi plac nici ca soferi nici ca oameni si nu e discriminare..

  4. La fel se intampla si in Spania, majoritatea masinilor sunt julite si lovite. Aici poti lasa masina in parcarile gratuite de la metro si apoi sa te deplasezi in metro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *