Cât de ușor e să faci daily vlogging

V-ați întrebat vreodată câtă muncă stă de fapt în spatele realizării unui clip de pe Youtube, din acela care strânge zeci sau sute de mii de vizualizări? Contrar aparențelor, nu e suficient să montezi camera și să apeși pe înregistrare, pregătirea scenei, a scenariului, aranjarea luminilor și montajul contează enorm. Aruncați o privire pe clipul ăsta, care analizează cât muncește Casey Neistat, unul din cei mai cunoscuți vloggeri.

Am ajuns la clipul de mai sus de la o recomandare dintr-un newsletter de-al lui Bobby. Mi se pare interesant deoarece tot aud oameni care iau la mișto vloggerii, zic că oricine poate face asta, cât de greu e să te filmezi?

Ce să zic, eu mai fac din când în când clipuri de amorul artei, știu să lucrez un pic în Sony Vegas Studio, am un DSLR, un action cam, un smartphone decent, ceva microfoane, deci am cu ce filma, dar tot pierd vreo 2 ore pentru un clip de 2 minute, și asta pentru că nu am răbdare să montez cum ar trebui totul, deci nu fac cine știe ce, doar decupez, mai retușez imaginea și sonorul un pic.

Dacă aș filma ceva perfect, să fiu eu 100% mulțumit, probabil mi-ar lua o zi realizarea și editarea unui clip pe puțin. Asta fără a socoti investiția în echipamente, care e și ea consistentă. Cam așa stă treaba cu vloggingul, mult de muncă, mult de investit în camere, microfoane, lumini, soft de editare, plus timp. Și poate vine și succesul cândva…

E simplu de tot vloggingul ăsta, nu? 🙂2 Comentarii

Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: