De ce a crescut numarul de utilizatori Facebook in Romania

Din informatiile furnizate chiar de Facebook astazi 20 aprilie 2010 ar fi 1.187.540 utilizatori Facebook in Romania. Desigur ca exista si clone, dar totusi, numarul e impresionant, tinand cont ca anul trecut in toamna numarul lor era de aproximativ 300.000.


De ce a crescut numarul utilizatorilor asa de mult?
Cred ca unul din motive o reprezinta recenta campanie Vodafone, derulata atat pe TV cat si outdoor. Spoturile cu Cerebel si “ne imprietenim si pe Facebook”, reclamele cu “imi schimb freza si profilul de Facebook in acelasi timp” au avut priza la publicul tanar, care a dat navala pe Facebook.

Partea proasta? Noul val de utilizatori Facebook din Romania nu foloseste reteaua pentru a mentine legatura cu prietenii, pentru interactiuni, ci pentru…ati ghicit, jocuri. Am remarcat si eu ca cererile de prietenie pe Facebook s-au inmultit, insa ce mi-a atras atentia este ca majoritatea noilor utilizatori nu fac altceva decat sa posteze diverse mesaje trimise de catre jocurile pe care le joaca in retea.

Lucrurile nu se vor schimba prea curand. Se estimeaza ca 66% din afisarile Facebook sunt generate de jocuri. Farmville, Cafe World, FishVille, TexasHoldem Poker, Mafia Wars sunt doar cateva dintre jocurile care au priza la public si care ma dispera cu mesaje. Deja am inceput sa sterg prieteni care nu fac altceva decat sa se joace pe Facebook si sa imi trimita mesaje si invitatii. Nu mersi, atat mi-ar trebui, sa mai fiu pasionat si de jocuri online.

Adaugam pe langa jocurile de pe Facebook si faptul ca au inceput si ai nostri sa copie reteta, lansand diverse jocuri cu tenta sociala (a se citi spam).Adaugam si faptul ca multe dintre fetele care isi fac cont confunda Facebook cu Hi5, isi adauga poze “sexy” la profil si cersesc comentarii.

Morala: e fain ca a crescut numarul de utilizatori Facebook in Romania, din pacate asta inseamna ca a scazut si calitatea acestora. Multi, da’ prosti. Totusi, cifrele mari dau bine la vanzarea de reclama online.

P.S: Apropo, Etarget vinde reclama pe Facebook in Romania.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
5 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Camil

țin minte că acum câțiva ani Facebook era un club ceva mai select. acum, e noul hi5

raducu

speram ca twitteru sa ramana ultima reduta, un loc unde se pune baza pe calitate, si nu cantitate

[…] Farmville. Joculeţe! Toată lumea se joacă. Poate că această idee este mai bine argumentată aici. Mie pagina de profil de pe  facebook nu-mi creează o imagine exactă a utilizatorului ci mai […]