De ce nu pot primi apeluri cand folosesc internetul pe telefon?

Cred că asta e una din primele dileme ale unui proaspăt posesor de smartphone cu internet pe el, am văzut că apare și în comentarii la articolul cu LG Optimus Black. Ți-ai luat telefonul, ai pus pe el niște aplicații, începi să te dai pe net, dar lumea încearcă să te sune și le apare că ai telefonul închis. S-a stricat deja, te întrebi?

Nu, telefonul e în regulă, problema e din setări. Dacă aveți un smartphone și îl folosiți conectat la un hotspot sau la rețeaua wireless de acasă e totul în regulă, puteți primi apeluri de voce. Problema cu recepționarea de apeluri vocale cât timp telefonul e conectat la internet prin 2G (GSM) apare deoarece pe rețeaua 2G nu se pot efectua simultan atât apeluri vocale cât și trafic de date, adică nu puteți să primiți apeluri cât timp navigați pe internet.

Soluția e simplă, setați telefonul să folosească atât rețelele 2G cât și cele 3G (GSM/WCDMA). Mulți dintre posesorii de smartphone-uri setează telefonul să meargă doar pe rețeaua GSM pentru a economisi din baterie, de unde apare și problema cu apelurile pierdute. Dacă telefonul e în aria de acoperire 3G nu veți mai avea eroarea asta și puteți primi apeluri de voce cât timp navigați pe internet.

De reținut că problema apare când primiți telefoane, adică celor care vă sună li se spune că nu aveți telefonul deschis. Dacă vreți să sunați voi cât timp telefonul e conectat prin 2G nu sunt probleme, cred că atunci când sunați telefonul întrerupe conexiunea de date pentru a efectua apelul.

Pentru telefoanele cu Android trebuie să mergeți în Setări – Setări rețele – Rețele mobile și aici la Mod rețea bifați GSM/WCDMA (auto). Dacă aveți bifată opțiunea Utilizare rețele 2G exclusiv debifați-o și cam atât, puteți sta liniștiți pe internet. Pentru celelalte smartphone-uri cu alte sisteme de operare pașii sunt similari, doar că diferă probabil denumirea meniurilor.

Ați avut și voi problema asta cu primirea de apeluri vocale în timp ce foloseați internetul pe telefon?

Recomandă prietenilor!
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
8 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
gaby

Eu nu am smartphone dar folosesc 3G si pot fi sunat si cand stau pe net.Deci, nu am probleme in privinta asta.Inainte cand aveam alt telefon, ce nu avea 3G, era greu sa ma suni

Calinescu Viorel

am observat si eu problema asta…la un 3Gs…

Petrache Eugen

salut am si eu o problema, am un samsung galxy y nu pot primi apeluri imi the pe ocupat, ma pote ajuta cineva ms.

Marius

Sal . am samsung galaxy y cu android si referitor la cele scrise mai sus am cautat si eu sa activez 3G si problema.. am intrat in Setări – Setări rețele – Rețele mobile și aici apare problema…nu am ” mod retea “…Ma poate ajuta cineva sa imi spuna cum pot activa/dezactiva 3G-ul ?

Catalin

am un galaxy note 3 reteaua este pe automat lte/gsm , nu pot primi apeluri in whatsapp si messenger decat pe wi/fi

Mihaela

Am un Huawei Y6 si unele apeluri nu le primesc. Persoanele ma suna si sunt intampinate cu mesajul ‘nu poate fi contactat’ desi telefonul este deschis. Daca imi trimit mesaj, mesajul il primesc. De asemenea, eu pot telefona. Dar nu se intampla tot timpul, cand si cand. Ce ar putea fi? Cineva mi-a spus de cartela sim care poate fi demagnetizata si sa o schimb. Altcineva mi-a spus ca poate fi de la telefon. Ce sugerati? Sunt la vodafone.