fbpx

De ce să mergeți la How to web 2012

Anul trecut am participat la How to Web, de fapt am făcut chiar live blogging. Evenimentul nu e la fel de trendy ca cele de social media, pe unde se îngrămădește toată lumea, dar dacă aveți cât de cât tangență cu antreprenoriatul online și vreți să dezvoltați o afacere pe internet trebuie să fiți acolo. La How to Web 2011 mi-am schimbat multe din ideile pe care le aveam legate de succesul unei afaceri online şi de calea pe care trebuie să o urmezi pentru a contrui o companie profitabilă.

De ce important un eveniment de genul ăsta, mai ales la noi? Deoarece puteți să ardeți etape discutând cu oameni experimentați, puteți să beneficiați de experiența lor şi să învăţaţi din greşelile lor. Business networking la superlativ, aş zice eu.

Bogdan Iordache, organizatorul evenimentului, a scris pe blogul lui mai multe detalii despre ediția de anul ăsta, care va avea loc pe 7 şi 8 noiembrie în București, la Crystal Palace Ballrooms. Tot ce pot să vă spun eu este că ediția de anul trecut a fost organizată impecabil și merită să fiți acolo.

Temele ce vor fi abordate în cadrul conferinței din 2012 includ inovația prin tehnologie, dezvoltarea de afaceri și produse din domenii precum aplicațiile pentru dispozitive mobile, software-as-a-service și jocuri pe calculator, dezvoltarea afacerilor web pe piețe globale versus piețe locale, particularitățile dezvoltării afacerilor web în Europa de Est și finanțarea acestora.

Printre cei mai importanti vorbitori confirmați până în acest moment se numără Phil Libin – CEO-ul Evernote, companie evaluată la 1 miliard de dolari, desemnată de către Forbes drept una dintre cele mai admirate 5 companii de tehnologie din lume in 2011; Bill Liao – co-fondatorul XING, cea mai mare rețea socială dezvoltată în Europa, JP Schmetz – membru în board-ul XING și Burda, fost CEO al Burda Digital, una dintre cele mai mari companii de media din lume; Stephanie Kaiser – Product Lead la Wooga, cel de-al treilea mare dezvoltator de jocuri sociale din lume, numărul 1 în Europa; David Noel – Community Manager al SoundCloud, desemnat cel mai bun serviciu de entertainment EMEA de către TechCrunch în 2009; Alex Lăpușan – co-fondator și CEO Zitec, companie românească importantă de outsourcing ce dezvoltă de asemenea produse proprii; Mark Pascarella – CEO al uberVU, unul din cele mai cunoscute startup-uri românești la nivel internațional.

În cadrul Startup Spotlight își vor prezenta programele și 12 dintre cele mai importante acceleratoare de afaceri web din lume. Printre reprezentanții confirmați până în acest moment se numară Boris Wertz – fondator al acceleratorului canadian GrowLab, Jon Bradford – fondator al acceleratoarelor britanice Springboard și Ignite 100, David Bizer – Talent Geek la acceleratorul german HackFwd și Vlad Stan – fondatorul Geekcelerator.

Mai multe detalii pe howtoweb.co.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *