fbpx

Cum e la Dino Parc Râșnov

Tocmai ce ne-am întors de la Dino Parc-ul din Râșnov, fetele voiau de mult să meargă și am zis că mai bine mergem acum decât pe 1 Iunie, când sigur va fi nebunie completă. Nu am nimic de obiectat despre parc, e foarte bine gândit, copiii s-au distrat de minune, a meritat costul de 100 de lei pe familie, cât am dat pe bilete.  Dacă vreți ca cei mici să vadă dinozauri mergeți, e chiar fain. Ce mi-a atras atenția e modul în care managerii știu să facă upselling, practic pe lângă biletele de intrare în parc cheltui minim 100 de lei, poate chiar 200 dacă vrei și papa.

La umbra marelui urs…erm, 🦕 dinozaur. #teamSescu

A post shared by Marius Sescu (@mariussescu) on

  • De la parcare până la intrarea în parc iei trenulețul, 5 lei de persoană, gratuit pentru copii. Parcarea e superaglomerată în weekend, dar asta e altă discuție.
  • Imediat după ce intri în parc dai peste zona cu suveniruri, mascote și alte proastioare, de la 15-20 de lei bucata în sus.
  • Vrei să vezi și cum trăiau dinozaurii, în 9D? Uite un film de 6 minute, doar 10 lei de copil sau 15 lei de adult.
  • Intri în parc și copilul vrea să tragă cu pistolul sau să intre în camera cu lasere? Încă 5 lei, și încă 6 lei dacă vrea să își picteze propriul dinozaur.
  • Nu am mai ajuns să mâncăm la Papazaur, era foarte aglomerat și nici nu voiam să stăm acolo, dar din ce am înțeles nu am pierdut nimic, e un fastfood cu prețuri mari și cam atât.

Să nu credeți că mă plâng, parcul e foarte bine gândit, sunt vreo 50 de dinozauri din fibră de sticlă, reproduși la dimensiunea reală și amplasați prin pădure pe o suprafață mare, sunt și multe activități recreative gratuite în parc, fetele s-au distrat, am stat vreo 4 ore prin parc fără ca ele să se plictisească, deci scopul principal a fost atins, voiam un weekend memorabil pentru ele și chiar le-a plăcut. Plus că avem norocul că fetele noastre mai înțeleg și ce înseamnă nu, nu cer orice văd, știu că uneori trebuie să mai și alegi.

A post shared by Marius Sescu (@mariussescu) on

Ce vreau să zic este că în primul rând îi admir pe cei care au gândit parcul, e conceput pentru a genera mulți bani din upselling, vânzarea de servicii și produse extra pe lângă bilet, nu cred că nici o familie cu copii poate ieși de acolo fără să mai lase minim 50 de lei pe lângă bilete, și sunt zgârcit când zic asta.

În al doilea rând, e bine să vă calibrați așteptările. Sunt mulți dinozauri în mărime naturală, doi dinozauri ce se mișcă un pic și fac zgomote, o platformă ce simulează cutremure cu un mic vulcan, ecrane interactive și diverse quizz-uri prin parc, plus un loc de joacă pentru copii foarte spațios, dar să nu vă așteptați la mai mult.

Noi am mers cu așteptări scăzute și au livrat peste așteptări, dar unii au fost dezamăgiți, nu e chiar ca în reclame.

Per ansamblu Dino Parc Râșnov e o experiență ce merită trăită, e fain să te întorci un pic pe vremea dinozaurilor, mai ales dacă aveți copii, dar să mergeți cu bani în plus și așteptări realiste.

Recomandă

2 Comentarii

  1. Se pare că a trecut aproape un an de când am planificat de-o postare… în care să povestesc experiența! Și n-am mai apucat… Mariei și mie ne-a plăcut! Mult! 🙂 Mai erau locurile acelea în care îți făceai fotografie de la panoul lor și apoi ți-o trimiteai pe mail? Interesant mi s-a părut și aspectul ăsta – și, culmea, fără bani, în toată cheltuiala generală! 🙂

    • Erau, dar era cam aglomerat și nu au mai avut fetele răbdare. Da, sunt și multe lucruri incluse în bilet, era și pictură pe față când am plecat de acolo, dar și multe pe bani, știi cum e, greu să îi spui nu copilului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *