fbpx

Dovezi de dragoste pe internet

El și ea se cunosc de câțiva ani. Ana și Costel, să spunem. Stau deja împreună, poate sunt deja căsătoriți. Unul din ei știe puțin mai multe despre internet, Facebook, bloguri, celălalt e complet pe lângă subiect. Jumătatea care știe cât de cât niște lucruri despre online se decide într-o zi să creeze un cont comun pe Facebook, poate chiar și un blog comun unde să povestească una alta. Uite așa te trezești pe Facebook cu o cerere de prietenie de la Ana și Cornel.

El și ea se cunosc de câțiva ani. Ana și Costel, să spunem. Stau deja împreună, poate sunt deja căsătoriți. Unul din ei știe puțin mai multe despre internet, Facebook, bloguri, celălalt e complet pe lângă subiect.

Jumătatea care știe cât de cât niște lucruri despre online se decide într-o zi să creeze un cont comun pe Facebook, poate chiar și un blog comun unde să povestească una alta. Uite așa te trezești pe Facebook cu o cerere de prietenie de la Ana și Costel sau primești pe blog comentarii de la anașicostel.blogspot.com. Pe Twitter încă nu au ajuns, semn că serviciul de microblogging nu e mainstream și la noi.

Stai și te gândești, ce e în capul oamenilor când fac chestii de genul ăsta? De fapt te întrebi – oare au ceva în cap? Înțeleg că ești îndrăgostit, că vrei să arăți cât de mult ții la persoana iubită (inclusiv online), dar de la a pune niște poze cu amandoi până la a crea un blog cu numele amândurora, sau un cont de Facebook comun e o distanță enormă. Dacă publicatul pozelor cu voi fericiți e un lucru normal, partea cu contul comun te face să fii un ciudat în ochii celorlalți. Sau să fiți, dacă vă simțiți cu musca pe căciulă. Nu mai zic de descrierea de pe blog, unde prezinți ceva siropos despre relația voastră. Nu mai zic de comentariile lăsate pe alte bloguri cu numele Ana și Costel. WTF?

Suntem indivizi distincți, cu pasiuni diferite, interese diferite. Pe Facebook se crează conturi personale, nu la comun, pentru că e imposibil ca un cuplu să aibă exact aceiași prieteni, aceleași idei, aceleași branduri preferate etc. La fel și blogul, de ce ai crea un blog personal în numele amândurora? Cum zicea un amic pe Facebook, unii își unesc și conturile, nu doar destinele. Totuși, există o limită.

Probabil că îmi răcesc gura de pomană, Anele și Costei vor exista în continuare pe internet. Sper doar să nu fie printre cei care citesc articolul ăsta. Iar dacă cunoașteți o pereche ca cea de mai sus, trimiteți-le un link la articolul ăsta, le faceți un bine.

Aveți și alte idei despre motivele pentru care un cuplu ar crea conturi comune pe internet?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *