fbpx

Fetelor, unde găsiți voi doar bărbați care se poartă urât cu voi?

Are Miruna un articol siropos și motivațional despre cum ar trebui să se comporte tații cu partenerele lor, astfel încât fetele să aibă exemple pozitive în viața de familie ca să își aleagă parteneri ce se poartă cu ele frumos când cresc mari. Teoretic are dreptate, practic eu stau și mă gândesc că sunt prea multe fete care se plâng de partenerii lor dar nu se privesc în oglindă. Cer mult, dar oferă puțin.

Să nu mă înțelegeți greșit, eu sunt pentru egalitatea între sexe, respect, dar să fie de ambele părți. Ok, pun și eu mâna să dau cu aspiratorul, să spăl vasele, dacă ies în oraș ieșim împreună, fetele noastre văd că în casă împărțim ce avem de făcut, dar și Mihaela își face partea ei. Lucrează la fel ca și mine, aduce bani în casă, iar timpul liber se împarte între ce avem de făcut fiecare și ce trebuie să facem împreună. Eu duc fetele la școală, ea face temele cu ele. Eu le duc la bazin, ea se joacă cu ele seara când eu ajung rupt acasă. Și așa mai departe.

Faza e că văd multe femei pe net care se plâng de cum sunt tratate de partenerii lor, dar probabil eu trăiesc într-o bulă, deoarece cuplurile din jurul meu sunt normale, tot genul care își împart sarcinile, nu încearcă el să arate că e mai deștept ca ea sau ea că vrea să stea degeaba pe banii lui. Nu zic nu, peste tot există certuri, probleme, dar sunt lucruri care se pot rezolva.

Nu știu, poate se exagerează prea mult cu egalitatea asta între sexe, că majoritatea oamenilor normali nu mai discriminează de mult femeile, dar femeile tot se plâng că sunt discriminate și persecutate, că nu au noroc în dragoste, că bărbații e porci, dar eu nu văd în jurul meu cazurile astea.

Deci fetelor, unde găsiți voi doar bărbați care se poartă urât cu voi?

Și reclama siropoasă de la care a plecat articolul Mirunei, ceva reclamă indiană la detergenți:

Recomandă

13 Comentarii

  1. Mă bucur că te-am inspirat 🙂 multe femei și au această așteptare, ca bărbatul să aducă bani în casă. Doar că, în articolul meu, nu e vorba despre cuplurile normale (cine sunt eu să definesc ce e normal?), ci despre cuplurile în care un echilibru lipsește. Sau în care tatăl simte că multe i se cuvin tocmai fiindcă el aduce banii în casă. În cuplurile unde respectul lipsește, unde nimeni nu e în aceeași echipă cu nimeni, unde copiii doar asta văd și cu asta cresc drept exemplu. În cuplurile unde unul dintre ei vine zilnic târziu acasă, nu fiindcă se spetește muncind, ci se spetește regulând una sau mai multe amante. Unii dintre ăstia sunt din mediul rural, mulți sunt însă și la oraș, ocupă funcții înalte. Am scris articolul cu gândul că, dacă respectul pentru tine sau pentru partenerul tău lispește cu desăvârșire, măcar copilul să fie motiv destul de puternic să te oprești. Din înjurat, din înșelat, din lovit. Din nespălat vasele cu anii.

    • Eu ziceam că nu prea văd cuplurile astea în jurul meu, dar probabil mă învârt în alte cercuri. Dar sunt de acord cu faptul că cei mici preiau din atitudinea și comportamentul părinților.

  2. Si eu cu sotul impartim treburile, banii, timpul astfel incat sa fim amandoi ok…Au fost situatii in care eu nu aduceam bani si, desi nu eram casatoriti pe vremea aia, nu au existat situatii tensionate. A fost o perioada in care eu castigam mai mult, dar erau banii nostri. Au fost situatii in care nu avea chef sa ma ajute prin casa si pleca la meci. Nu s-a pus problema sa ma supar sau sa ma plang. Nu exista certuri nici pe tema asta.

    Dar, cunosc cupluri (impreuna de ani de zile) care platesc jumate-jumate nota la restaurant, care isi impart exact treburile casnice si daca el nu isi face partea ea se plange la prieteni…Eu consider ca daca nu iti e ok cu un om, te desparti pentru ca da, asta poate influenta comportamentul copiilor tai. Vad asta la cateva prietene care si-au ales iubiti cu comportament urat, identic cu cel al tatilor.

    • #daddyissues, dar cred că se și exagerează mult pe tema asta. Oricum, amuzantă asta cu împărțitul notei la restaurant, oare împart și bonul pentru prezervative? 🙂 Școala copiilor cum o achită? Hainele? Apa consumată în casă se împarte la 2 sau ea plătește mai mult? Amuzant și trist oarecum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *