fbpx

Dacă nu vrei să dai banii pe un smart TV nou cumpără-ți Chromecast

În bula mea aveam impresia că toată lumea știe ce e ăla Chromecast și cum te poate ajuta să transformi orice televizor cu HDMI într-un smart TV, dar se pare că nu. Pe scurt dacă ai un televizor mai vechi și vrei să te uiți la Netflix, HBO Go, Youtube sau să te uiți la clipurile foto și video de pe telefon pe televizor îți trebuie așa ceva. L-am recomandat mai multor prieteni și au fost foarte mulțumiți

Chromecast e produs de Google, sunt mai multe dispozitive similare acum pe piață dar dacă folosești serviciile lor merită să mergi direct la sursă. Este Chromecast 2 la 175 lei, suficient dacă ai un televizor full HD, și Chromecast Ultra la 369 lei, util dacă ai un televizor 4K sau plănuiești să îți iei așa ceva în curând.

Unul dintre televizoarele din casă nu e smart și nici nu voiam să îl schimb momentan, deci să bag sub 200 lei ca să mă pot uita la filme pe el fără cabluri mi s-a părut o investiție bună de Crăciun.

Jucăria asta se conectează la portul HDMI din spatele televizorului și transformă telefonul într-o telecomandă pentru televizor, cu condiția ca ambele să fie în aceeași rețea wireless și să ai semnal decent. Îl poți alimenta direct din USB-ul televizorului sau de la o priză.

După conectare și configurare folosind aplicația Google Home poți proiecta filme, muzică, jocuri, pozele și clipurile personale de pe telefon pe televizor, și orice aplicație compatibilă Chromecast poate fi folosită pentru a trimite conținutul multimedia pe TV.

Partea cea mai tare este că după ce ai pornit filmul sau serialul preferat nu trebuie să stai neapărat cu telefonul pornit, poți inclusiv să creezi un playlist pe Youtube, îl trimiți către televizor și tu să pleci, el preia semnalul direct de pe internet.

E util chiar dacă ai un televizor smart de generație mai veche, combinația TV+Chromecast+telefon e mult mai rapidă decât pornitul interfeței smart din telecomandă, căutarea aplicației preferate, pornitul ei, căutatul literelor pe tastatura de pe ecran.

La noi în casă folosim Chromecast mai ales pentru Youtube, Netflix, HBO Go și văzutul pozelor de pe telefon pe televizor, dar sunt inclusiv jocuri compatibile Chromecast, chiar și multiplayer, te poți juca cu prietenii folosind telefonul drept telecomandă. Eu am testat Motion Tennis. Vă mai recomand LocalCast pentru a vedea imaginile din telefon, Crackle pentru filme mai vechi fără abonament, dar găsiți o mulțime de aplicații compatibile folosind CastStore.

Și un clip de la Buhnici cu prezentarea jucărieri, nu avea sens să fac eu unul de la zero.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *