fbpx

Lucruri gratuite care acum sunt pe bani

Nu am venit eu cu ideea asta, citeam 10 things that used to be free but now cost money și mă gândeam că sunt și la noi multe lucruri care pe vremuri erau gratuite dar acum costă, sunt domenii în care inițial aveai parte de multe lucruri extra dar acum ești taxat pentru orice. #pevremeamea

Taxele de zbor

Pe de o parte avem bilete de avion foarte ieftine oferite de companiile low-cost, pe de altă parte aceleași companii încearcă să facă bani din orice altceva ar putea fi taxat: taxă de bagaj, taxă pentru loc preferențial, taxă pentru sandvișul de la bord, taxă pentru internet la bord, taxă pentru mai mult spațiu. Știu, ne-am obișnuit cu astea, dar uitați-vă un pic ce condiții erau oferite celor care zburau în 1960.

Pungile pentru cumpărături

Știu că suntem eco și vrem să nu mai consumăm aiurea plasticul, dar mai țineți minte vremurile când pungile erau oferite automat la cumpărături, acum te întreabă vânzătoarea dacă vrei Punguță?

Plata pentru știrile online

Pe măsură ce banii încasați din publicitatea online s-au subțiat ziarele online au început să introducă abonamente pentru a citi știrile. Acum 5 ani părea ceva ciudat, în 2018 sunt inclusiv la noi câteva publicații ce oferă acces la știri contra cost, și inclusiv Facebook testează servicii pe bază de abonament pentru a oferi acces la știri. Bine, la noi nu prea funcționează abonamentele astea deoarece publisherii nu crează conținut cu adevărat util, dar e altă discuție.

Sosurile de la fast-food

Sunt eu prea bătrân sau era o vreme când nu plăteai 2 lei în plus pentru un pliculeț de maioneză sau de ketchup la fiecare meniu comandat?

Apa la restaurante

Pe vremuri puteai cere o carafă cu apă la restaurant fără să fii privit ca ultimul sărac. Acum dacă ceri apă automat și te aduce apa îmbuteliată, poate chiar Evian. Știu că sunt multe zone unde apa nu e potabilă, în cazul acela are sens, dar țineți minte și că unele din sortimentele de apă vândute prin magazine sunt de fapt apă de la robinet, îmbuteliată.

Transportul gratuit pentru comenzile online

Mai țineți minte vremurile când magazinele online de la noi erau la început și ofereau transport gratuit chiar dacă cumpărai marfă de 30-40 de lei? Acum trebuie să comanzi de 200 lei sau mai mult, doar frații chinezi mai oferă transport gratuit chiar dacă cumperi de 2 lei.

Rândul vostru, ce lucruri mai știți pentru care plătim acum, deși erau gratis #pevremeamea?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *