fbpx

eMag Supermarket

Update: s-a lansat azi eMag Supermarket, livrarea prin curier de către Mega Image e 15 lei, în orașele unde sunt supermarketuri se pot ridica produsele. Cum ziceam, pentru orașele fără magazine nu putem comanda fructe, legume, chestii proaspete. Mi se pare normală faza cu plata transportului, altfel toată lumea comanda apă plată, unde adaosul comercial e mic.

A scris mai multe Radu.

Apropo de lansarea secțiunii Supermarket de către eMag, în colaborare cu Mega Image, despre care a scris deja Cătălin. Da, se va lansa în curând, e în teste pentru angajați deocamdată. Am ajuns unde ziceam și eu, eMag vinde de toate, de la laptopuri la chiloți. E Amazonul României și ăsta nu e deloc un lucru rău, pentru că accelerează dezvoltarea comerțului online și crește nivelul pieței, concurența face și ea eforturi pentru a fi la același nivel, iar lucrurile devin mai profi.

emag-supermarket

Nu am speranțe că voi comanda prea curând din eMag Supermarket cu livrarea în Iași, Bacău, Cluj sau Timișoara. Parteneriatul e cu Mega Image, deci cred că depind de rețeaua lor de distribuție și aprovizionare, cel puțin la început. Uitați-vă la zona de acoperire a magazinelor Mega Image, e zona unde se va livra și de pe eMag, deci întâi Bucureștiul, ca de obicei. Ulterior dacă treaba merge poate vor închiria și depozite proprii în orașele mari din țară , cel puțin pentru produsele neperisabile.

Și apropo de produse, nu vă bazați pe faptul că veți face piața pe eMag, nu cred că vor vinde roșii și castraveți proaspeți deocamdată, ci alimentele obișnuite, cu adaos comercial decent, care nu se deteriorează la transport prea ușor.

Iar în ce privește marketingul afiliat la produsele din supermarketul eMag, nu cred că vor include chiar toate produsele, de exemplu țigările, care au adaos mic, nu cred că vor intra. Dacă marja de profit pentru un produs e de 1-2% nu îți convine să mai oferi și comisioane pentru vânzare.

Sunt surprins că au merg cu Mega Image-ul, dar cred că e alegerea logică acum, ținând cont de faptul că lanțurile mari de hypermarketuri au proiecte proprii pe online. Aștept cu interes replicile Cora și Carrefour, oricum eu mă bucur dacă voi putea să comand tot ce cumpăram din hypermarket, la aceleași prețuri, cu livrare acasă. Sunt câteva ore pe săptămână pe care le salvez.

Voi ați renunța la cumpărăturile din hypermarket în favoarea celor online?

Recomandă

10 Comentarii

 1. Incet incet ai reusit sa faci din greseala o tranzitie supermarket – hipermarket.
  Preturile de vanzare sunt diferite, este mult mai ieftin in hipermaket, iar Mega Image este de departe un campion al preturilor care nu sunt mici.

  “Cetateni, pastrati-va calmul ” – consider ca este o mojicie si o metoda de spalare de creier pentru cei care nu au timpul necesar sa faca comparatii.

  In rest, succes emag.ro, am cumparat sigur cu totii cate ceva de la ei, sunt un simbol al comertului online romanesc. Noblesse oblige, asa ca trebuiau sa inoveze ceva….

  Seara buna,
  Cristi

  • Nu am făcut nici o greșeală. Supermarket e numele secțiunii de pe eMag, dar eu cred că vor concura cu lanțurile de hypermarketuri care vor să intre sau au intrat deja pe online, dacă vor avea prețuri de supermarket nu le dau multe șanse online. Știu foarte bine diferențele între hyper și super. Chiar dacă vor lucra cu Mega Image, nu cred că vor avea aceleași prețuri ca în magazinele proprii. Pentru binele lor.

 2. Eu am comandat de pe Emag Supermarket. Stiu ca sunt mai scumpe decat in hipermarket, dar imi place faptul ca gasesc mai multe produse pe care le folosesc de obicei. Am un Mega Image langa bloc, dar este “de cartier”, adica mic, si nu gasesc tot ce caut. Am fost foarte multumita de comanda, de promptitudinea lor, de ambalare etc. Fac o comparatie cu hipermarket-ul Carrefour: am comandat o data online si nu am fost deloc multumita… multe produse banale (ex.: pasta de dinti Colgate) nu mi-au fost aduse (pe site-ul lor nu apare disponibilitatea produsului), ambalarea a constat in niste saci de plastic, pe site poti alege ora la care vrei sa fie livrate, dar au intarziat cu vreo 3 ore etc. Nu voi mai comanda niciodata de la Carrefour.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *