Esența articolelor despre bloggeri din ziare

Azi după-amiază am primit un email prin formularul de contact de pe blog. O ziarista de la un ziar local vroia să scrie un articol despre blogg-erii din Iași. Da, așa mi-a scris. Am ignorat emailul, ca orice blogger care nu se respectă și nu își dorește articole despre el prin ziare, doar că mai tarziu am primit întrebările la care ar fi trebuit să răspund de la altă bloggeriță din Iași, care a fost la rândul ei contactată de aceeași persoană.

Ar fi trebuit să răspund la întrebări până mâine dimineață. Inima mea a tresăltat de atâta bucurie, vai, ce onoare pe mine, să stau noaptea să completez răspunsuri la întrebări stupide doar pentru că o ziaristă e prea leneșă să se documenteze. 90% din răspunsurile la întrebări se află chiar pe blog, dar e mult mai simplu să trimiți un email cu întrebări și să primești articolul de-a gata decât să te documentezi, cum ar trebui să facă un jurnalist, nu?

Cât de inteligent trebuie să fii să întrebi un blogger cum se numește blogul lui, ce subiecte abordează, cum este viața de blogger sau când a început să scrie online? Nici un strop de creativitate, nici o întrebare inteligentă, doar clișee clasice. Praf. Există întrebări mai idioate ca cele de mai jos?

1. Cum se numeşte blogul tău?
2. Când ai inceput sa scrii online?
3. Care sunt subiectele abordate de tine pe blog?
4. Cum îţi atragi vizitatorii? Cam ce trafic ai zilnic?
5. Ce ai sfătui pe cineva care se hotărăşte să-şi facă un blog?
6. Câţi bani câştigi din această activitate? Care este procedeul?
7. În afară de a scrie pe blog, cu ce te mai ocupi?
8. Ce te motivează să scrii pe blog ?
9. Cum te-a schimbat pe tine blog-ul ?
10. Cum este viaţa de blogger ?
11. Câte ore petreci zilnic (în medie) în faţa calculatorului?

Încă sufăr după ocazia pe care am ratat-o, dar asta e, voi supraviețui și fără cei trei cititori pe care mi i-ar fi adus în plus articolul din ziar.

P.S: pentru că avem și destui bloggeri care trec pe aici, o întrebare scurtă pentru voi:

Ați răspunde unui interviu prin email dacă întrebările primite erau cele de mai sus? Dacă ați răspunde, ce răspunsuri ați da?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
19 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Reclame Tv

Ce facultate a terminat ziarista care vrea sa faca un articol despre bloggeri, dar nu stie sa scrie corect acest termen?
Nu am fost abordat pana acum pentru interviuri, dar daca o vor face in asemenea maniera mai mult ca sigur nu voi da curs invitatiei.

Dany

Fix același lucru l-am transmis și după ce am citit întrebările primite. Nu știi cine sunt, nu mi-ai citit blogul, pui întrebări stupide și ai pretenția să ți le fac într-o seară. Succesuri la fel de mari în continuare! 🙂

Roxana

Uhm, i-aş răspunde aşa: Subjwct: To who it may concern… Body: “Stimate retardat, Sper că îţi dai seama că bloggerii sunt persoane ocupate. Desigur, noi ne documentăm din surse proprii atunci când scriem un articol, nu furăm conţinut şi nu scriem ştiri fără măcar să dăm un link către sursă. În momentul în care mi-ai trimis aceste întrebări, ai conştientizat vreun moment dacă întrebările pe care mi le adresezi sunt pertinente? În cazul în care nu sunt, realizezi că m-ai făcut să îţi citesc email-ul si să îmi irosesc şi mai mult timp decât scriind acest reply? Acestea fiind spuse,… Citește tot »

Roxana

De înregistrări nu mai spun, încă aştept cei 2ani de radio înregistraţi în oraşul natal… Dar cine naiba mai dă de fostul patron al radioului? :))

stefan

Ce ai facut in ultimii 5 ani?

Simona

Sincera sa fiu, la cat de prost sunt platiti ziaristii in ziua de astazi, nu ma mira ca vrea totul de-a gata. Nu vreau sa o scuz in vreun fel, dar am lucrat si eu o perioada la un ziar local (foarte scurta din fericire) si din cauza remuneratiei “exceptionale” am renuntat. In orice caz, nu te poti numi ziarist daca vrei articolul scris mura-n gura. Daca pe mine m-ar contacta cineva cu un astfel de desfasurator (desi nu am ajuns inca la faima ta) cred ca, fie as ignora e-mailul, fie i-as spune intr-un fel cat se poate de… Citește tot »

Roxana

Apropo, la întrebarea asta “11. Câte ore petreci zilnic (în medie) în faţa calculatorului?” ar merge răspunsul lui Adrian Despot. ^_^

anda_elena

Daca gafele sunt facute de copiii de la CuzaNet – sa spunem ca au o scuza. Sunt studenti prin anii I, II, unii dintre ei n-au nicio treaba cu jurnalismul si nu vor avea nici dupa absolvire. Dar, daca esti angajat la un ziar, se presupune ca ai trecut deja la un ‘next level’… Sunt curioasa de la ce ziar erau. Daca acel “ziar” este mai performant decat sunt jurnalistii care v-au contactat. In ceea ce priveste anuntarea surselor, ca a fost publicat un articol – se face daca intervievatul te roaga/ iti cere acest lucru. Ganditi-va ca un ziarist… Citește tot »

cipoc

ai fcut bine ca nu te`ai deranjat sa raspunzi; cred ca alea sunt cele mai seci intrebari care s`ar fi putut pune; nimic original, doar chestii la care ai mai raspuns de cel putin 20 ori in viata ta

Reclame Tv

Eu as intreba-o pe ziarista care ti-a trimis interviul daca a redactat ea personal intrebarile astea pline de “creativitate”

acsel

Ar fi trebuit sa-i raspunzi cu un link la articolul asta.

akbar

Blogării, această specie aparte…
Ești mult prea celebru pentru a băga în seamă orice luzer care se dă ziarist!

[…] Esența articolelor despre bloggeri din ziare – CLICK […]

Pavel

Păi, chestia asta nu e un interviu. E un fel de chestionar, un interviu e acela în care stai de vorbă, discuţi lejer cu o persoană faţă în faţă sau la telefon.

akbar

Pavel, întrebări de-astea se trimiteau cândva (…) persoanelor/personalităților care sunt foarte ocupate și nu au timp pentru un interviu face 2 face. Se mai trimit încă. Și nu, nu e un chestionar. Că-s prost alese/formulate/etc. e altă mâncare de fasole. Nu trebuie să absolvi o facultate ca să fi în stare să formulezi niște întrebări decente. Iar dacă te bați în piept și spui că ești absolvent de jurnalistică/S.N.S.P.A. etc. lucrul ăsta te “îndatorează” și mai tare. Cresc expectanțele adică.

Pavel

Akbar, nu-i zic chestionar, îi zic o listă de întrebări, dar interviu nu e! Mă repet de-i nevoie, ca să fie interviu trebuie să existe o interacţionare între intervievat şi intervievator. Iar sistemul arătat de Marius în articol, folosit de o jurnalistă, nu e interviu. Întreabă un jurnalist profesionist, şi de nu am dreptate, “chestionarul” de mai sus îl trec la interviu.